Bilinçsizce Kullanılan Takviyeler Göz Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

Vücut direncinin güçlendirilmesi gözler üzerinde doğrudan etki sahibidir. Bu nedenle göz sağlığını korumak için beden sağlığına da dikkat etmek gerekiyor. Doğru beslenmeyle kişinin ihtiyacı olan vitamini alması ise, daha sağlıklı bir beden için atılacak ilk adımlardan biridir. Göz Hastalıkları ve Retinal Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Sanisoğlu, göz hastalıklarına karşı koruyucu olan vitaminler hakkında bilgi veriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bilinçsizce Kullanılan Takviyeler Göz Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

Vitamin takviyeleri kullanırken dikkat

Vücudumuzun besinler yoluyla düzenli vitamin alması, göz sağlığına büyük katkıda bulunuyor. Bağışıklığı güçlendirmek adına bilinçsizce kullanılan vitamin takviyeleri ise beden sağlığını olumsuz etkiliyor. Vücudun ihtiyacı olan vitamini doğru beslenmeyle almak ise uygulanabilecek en kolay yöntemlerden biri olarak belirtiliyor. Göz sağlığını doğrudan etkileyen vitaminler arasında A,E,C ve B2 vitaminleri öne çıkıyor. Vitaminlerin yanında magnezyum, çinko gibi mineraller, ayrıca Omega 3 ve 6 yağ asitlerinden de faydalanmak gerekiyor.

Gece sağlıklı görüş için A vitamini

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER