Tokat'ta tekstil işçilerinden tazminat eylemi

TOKAT'ta özel bir tekstil fabrikasında çalışan 50 işçi, fabrika kapandıktan sonra tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

F5HABER F5HABER
Tokat'ta tekstil işçilerinden tazminat eylemi

TOKAT'ta özel bir tekstil fabrikasında çalışan 50 işçi, fabrika kapandıktan sonra tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Tokat Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteren Danimarkalı Rene Molle'nin sahibi olduğu tekstil fabrikası, geçtiğimiz hafta kentteki çalışmasına son verip Erbaa İlçesi'nde bulunan kendilerine ait diğer fabrikaya taşındı. 136 kişinin çalıştığı fabrikada firma 86 kişinin tazminatını ödeyerek işlerine son verdi. Geri kalan 50 kişiye ise firma Erbaa'da bulunan fabrikaya gelerek çalışmalarını önerdi. Ancak kent merkezinde yaşayan çoğu kadın 50 işçi, bu öneriyi kabul etmeyerek tazminatlarını talep etti. Şu ana kadar tazminatları ödenmeyen işçiler, Valilik önünde bir araya gelerek eylem yaptı.

'AMAÇ TAZMİNATLARI ÖDEMEMEK'

Burada işçiler adına konuşan Tülay Çal, 4 yıldır fabrikada çalıştığını, kapandıktan sonra 50 kişinin tazminatını alamadığını belirterek şunları söyledi:

"Bizler mağdur durumundayız. Bizi Erbaa'ya götürmeye zorunlu kıldılar. Bizim hiç birimizin Erbaa'ya gidecek durumu yok. O kadar yolu hiç kimse çekmek istemiyor. Ama bunun sonucu da 'Gelmezseniz tazminatlarınızı ödemeyiz' diyorlar. Zaten amaç Erbaa'ya götürmek değil, tazminatlarımızı ödememek. Buradaki çoğu insanların da kıdemi çok fazla. Bu durumda da açık ki bizim tazminatlarımızı vermek istemiyorlar. Ayrıca Erbaa'ya gitmek için bize servis tahsis ettiler, servis otogardan alacakmış bizi. Bizim çoğumuzun evi Tokat'ın kenar mahallelerinde. Sabahın köründe nasıl oraya gelecek bu insanlar. Biz çok mağduruz. Tazminatlarımızı istiyoruz, önümüzdeki hafta dava açacağız."

(DHA - Mustafa TURAPOĞLU)
SONRAKİ HABER