için kaldı

Bu yılın popüler rotası! Daha bahar gelmeden oteller yüzde 100 doluluğa yaklaştı...

Tarihi mekanları, inanç turizmindeki değerleri, eşsiz lezzet duraklarıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde durakları arasında yer alan Şanlıurfa'da, özellikle bahar dönemi için rezervasyonlardaki doluluk oranı şimdiden yüzde 100'e yaklaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bu yılın popüler rotası! Daha bahar gelmeden oteller yüzde 100 doluluğa yaklaştı...

Kültür turizminin yanı sıra önemli inanç merkezlerinden biri olarak dikkati çeken ve 'Göbeklitepe Yılı' sayesinde geçen sene turist akınına uğrayan kentte, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl, "tarihin sıfır noktası" diye nitelendirilen Göbeklitepe, konik kubbeli evleriyle dikkati çeken tarihi Harran ilçesi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Halfeti gibi noktalar ziyaretçilere güzel bir gezi imkanı sunuyor.

Peki bu güzel kentte nereleri gezmeli?

Balıklı Göl: Şanlıurfa kent merkezinde bulunuyor. Göldeki balıkların dansı size meditasyon gibi gelecek. Kuzey bölümünün altında, MÖ 9 bin 500'lü yıllara dayanan çanak ve çömleksiz Neolitik döneme ait bulgular ortaya çıktı. Kuran, İncil ve Tevrat’ta geçen İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığında düştüğü yerin Halil-ür Rahman, İbrahim'e inanan ve ateşe atılacağından haberdar olup kendini atan Zeliha'nın düştüğü yere de Aynzeliha Gölü adı verilmiş. Bu iki göl Urfa'da en çok ziyaretçi çeken bölge.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER