için kaldı

Son dakika... Sınır kapılarında corona virüs salgınına üst düzey önlem

Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye sıçrayan koronavirüse (Kovid-19) karşı Türkiye'de sınır kapılarında sıkı tedbir alındı. Virüsün komşu ülke İran'da görülmesi üzerine Türkiye'nin İran, Irak, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Gürcistan'a olan sınır kapılarında termal kameralar ile sahra hastaneleri kuruldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Sınır kapılarında corona virüs salgınına üst düzey önlem

Çin kaynaklı koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Türkiye'nin aldığı sıkı tedbirler titizlikle sürdürülüyor. Salgının İran'da görülmesinin ardından ateşi olan veya öksürük, burun akıntısı, hapşırık, halsizlik ve solunum sıkıntısı gibi hastalık belirtileri bulunan yolcuların sınırdan girişlerine izin verilmedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, İran gündemiyle yaptığı toplantının ardından sınır hareketinin azaltılması yönünde tavsiye kararı verdi. Tablonun ağırlaştığı komşu ülke İran ile sınırların geçici kapatılması kararı alındı.

Dışişleri, Milli Savunma, İçişleri, Ulaştırma, Ticaret ve ilgili diğer bakanlıklarla koordineli alınan karar, İçişleri Bakanlığınca valiliklere bildirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER