İftarda çorbadan sonra 15 dakika mola

Ramazan ayının koronavirüs salgınının sürdüğü bir döneme denk gelmesi, sağlıklı beslenmeyi daha da önemli hale getirdi. Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, özellikle iftar sofralarında yeme hızına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İftarda çorbadan sonra 15 dakika mola

Korona virüs salgınına karşı güçlü bağışıklığın hayati önem taşıdığını belirten Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, ramazan ayının sağlıklı beslenme kurallarına uyularak geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle iftar sofralarında hızlı yemek yerine 15-20 dakika boyunca yemeğimizi zamana yayarak tüketmenin doygunluk hissini anlamamıza yardımcı olacağını dile getiren Diyetisyen Ciğerli “Sindirimi kolaylaştırmak açısından yemek yerken acele edilmemeli, yemekler yavaş tüketilmelidir. Çorba, mideyi rahatlatacağından oruç tutan sağlıklı kişiler için iftar sofrasının vazgeçilmezi olmalıdır. Orucunuzu yarım bardak su ve arkasından çorba ile açabilirsiniz. Ana yemeğe geçmeden önce de 10-15 dakika dinlenilmelidir” dedi.

KIZARTMADAN UZAK DURUN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER