için kaldı

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu tekrar görüşecek

Hükümet kurma süreci kapsamında, Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu 4,5 saate yakın görüştü. İki genel başkan bu hafta içinde tekrar biraraya gelecek.

F5HABER F5HABER
Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu tekrar görüşecek

ANKARA (AA)  - Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşme sona erdi.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşme, yaklaşık 4 saat 20 dakika sürdü.

Görüşmede AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç hazır bulundu.

"Perşembe ya da cuma günü nihai değerlendirme yapılacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu içerisinde her iki Genel Başkan en geniş yelpazede çeşitli değerlendirmede bulundular" dedi.

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun yeniden bir araya geleceğini ifade eden Çelik, "Perşembe ya da cuma günü bu görüşmenin devamı niteliğinde olan ama bir bakıma da nasıl bir sonuç çıktığıyla ilgili nihai değerlendirmeyi kendi aralarında yapacaklar" diye konuştu.

Çelik "Son noktayı bulana kadar 'ilk gündeyiz' arkadaşlar. Bütün bu görüşmeleri tabii ki belli konularda mesafe almak için yapıyoruz ama ben burada bir aritmetik sonuç veremem, bir cetvel veremem, bir barometre veremem. Bu, siyasetçilerin işi değil. Bizim işimiz, görüşmelerin tam olarak yapılması, bunun neticesinde Genel Başkanlarımızın ve partilerimizin yetkili kurullarının vereceği karar neticesinde bir tablonun ortaya çıkmasını değerlendirmek olur" ifadelerini kullandı.

-CHP'den açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne gelerek burada basın açıklaması yaptı.

Koç, 7 Haziran seçimleri sonrası hükümeti kurma görevi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çalışmalarına 13 Temmuz'da CHP'yi ziyaret ederek başladığını, daha sonra iki siyasi partiyi daha ziyaret ettiğini hatırlattı.

Bu kapsamda AK Parti ile CHP arasında uzun ve zahmetli bir görüşme süreci yaşandığını, 5 ayrı toplantı gerçekleştirildiğini hatırlatan Koç, süreci "farklı duyarlılıklar taşıyan iki ayrı siyaset damarının, Türkiye'nin bugün karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında birlikte bir koalisyon oluşturup oluşturamayacağı yönündeki çalışmalar" olarak özetledi.

Koç, "Tabii ki zorlukları olan, farkılıkların ciddi alanlarda temayüz ettiği bir süreç ama ülkenin menfaatleri ön plana alındığında birçok uzlaşılan noktanın da ortaya çıktığı bir gerçek" diye konuştu.

Haluk Koç, CHP olarak Türkiye'yi rahatlatacak bir siyasi irade geliştirmenin gereğini taşımaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Amacımızın bir kere daha yapıcı, sonuç alıcı ve bugün yaşadığımız çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon, hükümet sorumluluğunun oluşmasını kolaylaştırmak olduğunu belirtmek istiyorum. Bu çerçevede bugün yapılan görüşmelerde Sayın Genel Başkanlar, çeşitli konularda ön görüşmelerden sonra çıkan sonuçlar üzerinde düşüncelerini ifade ettiler. Uzlaşılan, uzlaşılmaya yakın olan veya oldukça farklılıklar arz eden alt konular da söz konusuydu. Bu çerçevede samimi bir şekilde düşüncelerini ifade ettiler. Sorumluluklarını yansıtan değerlendirmelerde bulundular. Sanıyorum bu hafta içerisinde perşembe veya cuma günü Sayın Genel Başkanlar, bir kere daha bu akşam toplantıdan çıkan sonuçları değerlendirerek tekrar bir araya gelecekler."

SONRAKİ HABER