Söz yeniden İstanbullunun

- İstanbullu seçmen, bugün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla iptal edilen büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için ikinci kez sandık başına gidiyor. Seçime 4 parti ve 17 bağımsız aday katılıyor. Seçimde ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım, ‘Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi’nin adayı Necdet Gökçınar ile Vatan Partisi’nin adayı Mustafa İlker Yücel yarışacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Söz yeniden İstanbullunun

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından AK Parti’nin itirazı üzerine 6 Mayıs’ta ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptaline’ ve seçimin 23 Haziran’da yapılmasına karar vermişti. Bu seçim bir anlamda sadece oylama tekrarı niteliği taşıyor. Bu nedenle seçim iş ve işlemleri geçerli sayıldı ve tekrarlanmadı.

31 MART LİSTELERİ GEÇERLİ

Seçimde 31 Mart’ta kullanılan oy pusulaları baz alındı. Seçime katılan partilerin pusuladaki yerini belirleyen kura çekimi bu kez yapılmazken, sadece seçimden çekilen partiler pusuladan çıkarıldı. Pusulanın ilk sırasında Saadet Partisi, ikinci sırada Vatan Partisi, üçüncü sırada CHP ve dördüncü sırada AK Parti yer alıyor. Yeni oy pusulaları mühürlenerek İstanbul’un 39 ilçesindeki seçim kurullarına gönderildi. 31 Mart seçimlerindeki sandık seçmen listeleri, yeni bir güncelleştirme yapılmaksızın bu seçimde de kullanılıyor. Bu seçim yenileme seçimi niteliğinde olduğu için bu süreçte 18 yaşını dolduranlar ve askerden gelenler oy kullanamayacak. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER