için kaldı

Adalet Bakanı Bozdağ: Darbeciler FETÖ elebaşının talimatları çerçevesinde savunma yapıyor

Adalet Bakanı Bozdağ, "Darbeciler ve tek bir terör örgütü üyeliğinden yargılananlar tamamıyla FETÖ elebaşı, terörist başı Gülen'in talimatları çerçevesinde bir savunma yapıyor." dedi.

F5HABER F5HABER
Adalet Bakanı Bozdağ: Darbeciler FETÖ elebaşının talimatları çerçevesinde savunma yapıyor

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Darbeciler ve tek bir terör örgütü üyeliğinden yargılananlar tamamıyla FETÖ elebaşı, terörist başı Gülen'in talimatları çerçevesinde bir savunma yapıyor." dedi.

AK Parti Genel Merkezince ATO Congresium'da,düzenlenen "Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" paneli yapıldı.

Moderatörlüğünü TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu'nun yaptığı panelin ilk bölümünde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Darbe Sonrası Hukuki Süreç" başlığıyla bir konuşma gerçekleştirdi.

Bozdağ, 15 Temmuz 2016'da yaşanılan darbe teşebbüsüyle, ülkenin yaşadığı bundan önceki darbe teşebbüslerinin mukayese edildiği zaman ortaya konan iradenin daha iyi değerlendirebileceğini söyledi.

"Şu anda olan şey usul kurallarının uygulanmasıdır"

Bakan Bozdağ, Türk halkının demokrasiyi, insan haklarını, hürriyetlerini, hukuk devletini koruma konusunda 15 Temmuz'da ortaya koyduğu iradeyle dünyanın en büyük onurunu ve nişanını kazandığını dile getirdi.

Bütün darbeleri yapanların tamamının hain, alçak, yabancı güçlerin uşakları olduğunun altını çizen Bozdağ, "Kendi hayallerini değil, başka ülkelerin bu millete biçtiği elbiseleri, bu devlete ve millete giydirmek için milletine ve devletinde ihanet ettiler. 15 Temmuz darbe teşebbüsünü yapan alçaklar da kimlerin kucağında oturuyor, kimlere hizmet ediyor herkes onu gayet iyi biliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kurumlardaki yeniden yapılanmaya değinerek, tüm bunların bu dönem demokrasiye inananların attığı adımlar olduğunu söyledi.

"Örgüt elebaşı, terörist başı talimatı verdi"

Darbecilerin yargılanmasıyla ilgili de birkaç hususun altını çizmek istediğini belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Herkes, bu yargılamalar konusunda hassas, hassas olmayan kimse yok. Ama herkesin istediği adaletin tecelli etmesi, hak edenin hak ettiği karşılığı bulmasıdır. Ama bunların olması için hukuk devleti gereği usul kurallarının uygulanması lazım. Şu anda olan şey usul kurallarının uygulanmasıdır.

Darbeyi yapanlar kendilerini elbette ifade edeceklerdir. Savunmalar sırasında gördüğümüz bir şey var. Darbeciler ve tek bir terör örgütü üyeliğinden yargılananlar tamamıyla FETÖ elebaşı, terörist başı Gülen'in talimatları çerçevesinde bir savunma yapıyorlar. Nedir o? 'Görmedik, duymadık, bilmiyoruz, yapmadık'. Örgüt elebaşı, terörist başı talimatı verdi, daha ilk başlarda, bunların hepsi istihbari olarak belli. Herkes her şeyi reddedecek. Eğer önünüze reddedemeyeceğiniz somut deliller konursa, o zaman herkes kendi pozisyonuna göre o delilleri teminini de reddedecek. Şimdi aynısını uyguluyorlar, her şeyi reddediyorlar.

Soruşturmalarda bize dönük çok eleştiri geliyor, yargı yapıyor soruşturmayı ama sopayı ben yiyorum. ByLock çıkmış onlarca yazışmaları var siz onu başka birisi biliyorsunuz. İşte Türk Solu Dergisi'nin başındaki kişi de hakeza, nice onun gibileri var."

Muhabir: İlkay Güder

SONRAKİ HABER