Adidas'ın Çin'de ilk çeyrek karı yarım milyar dolar düşecek

Spor giyim devi Adidas koronavirüs nedeniyle Çin'deki ilk çeyrek karının yarım milyar dolar daha az olacağını belirtti. Adidas'ın CEO'su Kasper Rorsted gerçekleştirdiği mülakatta spor giyim talebindeki toparlanmanın diğer tüketici ürünlerinden daha uzun süreceğini ifade etti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Adidas'ın Çin'de ilk çeyrek karı yarım milyar dolar düşecek

Adidas AG, koronavirüs nedeniyle Çin'deki ilk çeyrek karını yarım milyar daha az olmasını bekliyor. Alman rakibi Puma SE ise artık kısa vadede hiçbir toparlanma beklemediğini duyurdu.

Alman spor giyim devi ilk çeyrek gelirinin yüzde 10 azalarak karını 400 - 500 milyon euro (450 - 570 milyon dolar) düşürmesini bekliyor.

Adidas'ın CEO'su Kasper Rorsted, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta spor giyim talebindeki toparlanmanın diğer tüketici ürünlerinden daha uzun süreceğini ifade etti.

Rorsted, “Biz besin zincirinin en sonundayız. Eğer bir apartman dairesinde iki hafta oturuyorsanız, ilk düşündüğünüz şey bir çift spor ayakkabı almak olmaz. Buzdolabını doldurmak olur.” dedi.

Puma tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada ise salgının potansiyel etkisini rakamlara dökülemeyeceği belirtildi. Açıklamada bu yıl için geçen ay belirlenen yüzde 10'luk gelir artışı hedefinin artık geçerli olmadığının altı çizildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER