COVID-19 karnesi: Halk koronayı medyadan öğrendi

KORONAVİRÜSLE mücadele konusundaki bilinci ölçmek için yapılan araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 64’ü salgınla ilgili tam bilgi sahibi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
COVID-19 karnesi: Halk koronayı medyadan öğrendi

10 vatandaştan 9’u önlemlerin en az birini uyguladığını dile getiriyor. Koronavirüs ile ilgili NG Araştırma şirketi tarafından yapılan ve Meclis’te milletvekillerine de dağıtılan araştırmaya Türkiye genelinde 18 yaş üzeri 2 bin 397 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 64’ü koronavirüs hakkında yeterli bilgiye sahip bulunuyor. Yüzde 35’i ise az bilgisi olduğunu belirtiyor. Hiç bilgisi olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 1’de kaldı.

MEDYANIN ETKİSİ

Koronavirüsle ilgili medyadan haber edindiklerini söyleyenlerin oranı yüzde 63 olarak belirlendi. Çevresinden öğrendiklerini dile getirenlerin oranı yüzde 30 oldu. Diğer katılımcılar da uzman doktorları takip ederek bilgi sahibi olduklarını ifade ettiler. Araştırmaya katılan 10 kişiden 9’u hastalığın belirtilerini bildiğini dile getirdi. Katılımcıların yüzde 24’ü üç belirtiden birini yaşadığını ifade etti. Üç belirtiyi geçirdiğini iddia edenlerin oranı yüzde 1 olarak saptandı. Her 10 kişiden 1’i koronavirüsten korunmak için herhangi bir önlem almadığını belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER