için kaldı

Bakan Dönmez: Kıbrıs'ta hakkımızı yedirmeyiz

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de iki sismik gemisi olduğunu belirten Bakan Fatih Dönmez, “Üçüncü bir sismik geminin satın alma işlemlerini bitirdik. O da en kısa sürede Türkiye’de olacak” dedi.

POSTA POSTA
Bakan Dönmez: Kıbrıs'ta hakkımızı yedirmeyiz

Türkiye, Doğu Akdeniz’de 5-6 yıldır sismik çalışmalar yürütüyordu. Bölgede doğalgaz var mı yok mu anlamak için bir süredir de Fatih ve Yavuz gemileri ile sondaj çalışmasını sürdüren Türkiye, sismik aramayı ise Oruç Reis ve Barboros Hayrettin Paşa gemileri ile yapıyor. 4 gemisiyle Doğu Akdeniz’de olan Türkiye’nin doğalgaz arama çalışmalarından rahatsızlık duyanların bulunduğunu belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Kararlıyız, hakkımızı kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.

KKTC'nin ruhsat alanında

Kayseri’de mimar ve mühendislerin bir toplantısında konuşan Fatih Dönmez, “Ada’da Rum yönetimi adeta Ada’nın tek başına söz sahibiymiş gibi söylem ve eylemler içerisinde. Biz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) haklarını sonuna kadar koruyacağız. KKTC’nin bize verdiği ruhsat alanlarında sondajlarımızı ve araştırmalarımızı yapıyoruz. Ayrıca geçen yıl Doğu Akdeniz’de Libya ile deniz yetki alanları konusunda bir mutabakat zaptı Fatih Dönmez imzaladık. Doğalgaz varsa bulacağız” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER