için kaldı

Boğaz’da denizanalarıyla baş başa

Bu yıl Boğaz’da yapılan yüzme yarışlarına 12. kez katıldım. Parkur, mesafe her şey aynıydı. Ancak Boğaz yine sürprizlerle doluydu. Suda panik halindeki bir kadını son anda kurtardım, suratıma çarpan denizanası nedeniyle hastanelik oldum... İşte size iki saatlik Boğaz’da akıntıya karşı verdiğim mücadeleden geriye kalanlar...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Boğaz’da denizanalarıyla baş başa

Baştan belirteyim, bu yarışa katılmak öyle her babayiğidin harcı değil. Boğaz’da yüzmeyi kastetmiyorum. O işin en keyifli kısmı. Öncesinde yapılan başvuru ve elemeler... İşte asıl maraton bu.

Yapıldığı ilk yıllarda 40-50 kişinin zor bulunduğu yarış, bugün 2400 kişiyle sınırlardırılan, 59 ülkeden katılımın olduğu dünyanın en büyük açıksu yarışı organizasyonlarından biri haline geldi.

Her yıl temmuz ayının üçüncü pazarı yapılan yarışların başvuruları bu yıl 2 Ocak 2019’da online olarak başladı. Katılımcı sayısı 1200’ü yabancı olmak üzere 2400’le sınırlandırıldı. 1200 kişilik yabancı kontentajı tam 28 dakikada doldu. Bu bir rekordu. Ruslar 370, Ukraynalılar 356 kişiyle yabancı ülke rekorlarını kırdı. Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ndeki serbestlik uygulansa Boğaz’ı Rus yüzücüler kaplayacaktı. Türkiye’de ise kontenjanın bir kısmı bir önceki yıl iyi dereceyle yarışı bitirenlere ayrılmış durumda. Kalan kısım içinse bir ön eleme yapıldı. Bu seçme yarışında 800 metreyi iyi bir derecede yüzmek şart.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER