için kaldı

Evde mum nasıl yapılır? Kolay mum yapımı

Evde dekorasyon amaçlı oldukça çok tercih edilen mum, yakıldığı zaman oldukça şık bir görsel oluşturuyor. Evde istediğiniz kokuyla istediğiniz şekli vererek kendi mumunuzu elde etmenin yöntemleri mevcut. Evde mum nasıl yapılır merak ediyor ve kolay mum yapımı yolları arıyorsanız detaylar haberimizde.

POSTA POSTA
Evde mum nasıl yapılır? Kolay mum yapımı

Düşük maliyetle şık dekorasyonlar elde etmek istiyorsanız evde mum yapma yöntemleri tam size göre. Ruhunuzu dinlendirecek mumlar elde etmek için aynı zamanda evde mum yaparken eğlenceli bir aktivite haline çevirebileceğiniz kolay mum yapımı haberimize bakıp evde mum nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

Evde mum nasıl yapılır? Kolay mum yapımı

Malzemeler

- 100 gr stearin (hobi malzemeleri satan yerlerden bulabilirsiniz)

- 1 kilogram parafin (aktardan alabilirsiniz)

- Renklendirici (pastel boya veya mum boyası)

- Saf pamuklu ip ya da mum fitili

- Çiçek esansı

Yapılışı

Katı olan parafini eski bir kabın içinde kısık ateşte eritin. Eriyen parafinin içerisine stearin ekleyin. Sıvı hale gelene kadar karıştırın ve içerisine mum boyası ilave edip renklendirin. Renklendiriciyi ekledikten hemen sonra esans ekleyin. Hazırladığınız karışımı kullanmak istediğiniz kalıp varsa içine aktarın. Yoksa cam kavanoz kullanabilirsiniz. İçine aktarmadan önce saf pamuk ipi veya mum fitilini kalıbın içerisine yerleştirin. Daha sonra sıvıyı kaba dökün. Biraz oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ve daha sonra iyice donması için buzdolabına atın. Donma işlemi tamamlandıktan sonra mum kullanıma hazır.

Sabun nasıl yapılır? Evde sabun yapmanın yöntemleri

Oda kokusu nasıl yapılır? Doğal oda kokusu yapma yöntemleri

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER