İtalyan gönüllü, MİT yardımıyla kurtarıldı

Afrika’da Kenya-Somali sınırının Kenya tarafında kalan küçük bir sahil kasabasında “Africa Milele” isimli hayır kurumu adına çalışırken Kasım 2018’de kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılan Silvia Costanzo Romano isimli İtalyan kadının serbest bırakılarak kurtarılmasında Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) önemli rol oynadığı öğrenildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İtalyan gönüllü, MİT yardımıyla kurtarıldı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Romano’nun 18 ay sonra serbest kalarak özgürlüğüne kavuştuğunu duyurdu. Conte, İtalyan kadının serbest kalmasında yabancı istihbarat biriminin etkili olduğunu açıkladı ancak operasyonla ilgili ayrıntı ve yardım eden ülke ismini vermekten kaçındı. Hürriyet’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre Silvia Romano’nun kaçırıldığının anlaşılmasından sonra İtalyan istihbarat birimleri Somali’de etkisi olan MİT’ten destek istedi. MİT’in uzun süredir bölgedeki yerel unsurlar ve toplumda etkisi olan isimler üzerinden yürüttüğü çalışmalar sonrası İtalyan kadının serbest kalması sağlandı. Mogadişu’ya 30 kilometre uzaklıkta bir yerde serbest bırakılan Romano, İtalyan güvenlik birimleri tarafından teslim alındı. Romano, Kasım 2018’de Chakama isimli kasabada kaldığı derme çatma bir kulübede dinlenirken silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı. Eylemi terör örgütü el Kaide’nin Somali kolu olan el Şebab’ın gerçekleştirdiği iddia edilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER