Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir? soruları uzun bir aranın ardından Blu Tv'de yayın hayatına başlayan dizinin yayınlanması ile birlikte merak konusu oldu. Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir? Sorularının cevabını sizler için derledik.

GASTE24 GASTE24
Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir? Soruları 6 sene önce ekranlara veda eden fenomen dizinin Blu TV'de izleyicileriyle buluşması sonrası merak konusu oldu. Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir? Sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. BluTV'nin özel yapımı olan dizinin dönüşü sevenlerinde büyük heyecan yarattı. İşte Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir? Sorularının yanıtı...

Behzat Ç. dizisinin konusu

Behzat, 1985 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra, Ankara Polis Departmanı Cinayet bürosunda çalışmaya başlar. Korkusuz, zeki, güçlü ve karizmatiktir. Tüm meslektaşları daha üst makamlara gelirken, Behzat dedektif olarak kalır. Her zaman başını belaya soksa da, suçluları yakalamak için kendi yöntemleri vardır. Sürekli disiplin kuruluna sevk edilir ancak asla değişmeyecektir. Behzat kimseye güvenmez, özellikle de kadınlara..Behzat kurallara uymaz, kendi kurallarını yaratır.

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları

Senaryosunu Ercan Mehmet Erdem'in üstlendiği "Behzat Ç.", oyuncu kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Nejat İşler, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Güven Kıraç, Eray Eserol, Ayça Eren, Erdal Beşikçioğlu, Canan Ergüder ve Ege Aydan gibi isimlere yer vermeye devam edecek.

Dizide eski kadrodan Nejat İşler, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Güven Kıraç, Eray Eserol ve Ayça Eren yeniden ekibe dahil oluyor. İşler’in yeniden dizinin unutulmaz kötü karakteri Ercüment Çözer’e hayat vereceği yapımda; İnanç Konukçu, Hayalet; Berkan Şal ise Akbaba rolüyle Behzat Amir’i yine yalnız bırakmayacak. Dizinin yeni bölümleri bir internet platformunda izleyicisiyle buluşacak.

Behzat Ç. (Erdal Beşikçioğlu)

Başkomiser, diziye adını veren karakter, Cinayet Büro Amiridir. Polis Akademisi'nden 1985 yılında mezun olmuş; dönem arkadaşlarının çoğu polis teşkilatında daha üst görevlerde bulunduğu hâlde, o yükselememiştir. Kendisine has sorgu yöntemleri, zanlılara karşı şiddet içeren davranışları olmakla birlikte samimi, dürüst, dost canlısı, ekibini her türlü olumsuz durumdan koruma amacı güden bir tavıra sahiptir. Gençlerbirliği taraftarıdır. İmamesinde "A" harfi bulunan ve hiç elinden düşürmediği bir tesbihi vardır. Yakın çevresindeki iş arkadaşlarına, abisine, Şule'ye olan sevgisini asla belli etmez fakat onları çok sever ve korumak için elinden geleni yapar. Kızını kaybetmesinin acısı biraz dinmiştir fakat bunu öteki kızı Şule'yi kabullenerek dindirmeye çalışmıştır. Savcı Esra ile kısa bir süre evli kalmıştır. Karısını da kaybedince karısının katillerini sivil kimlik ile aramaya başlar. Annesinin ölmediğini, karısının katilinin azmettiricisinin Bahri olduğunu öğrenir. Şule'nin hapse girmesi ile iyice yıkılır. Final bölümünde açığa alınır ve mesleği bırakır.

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Erdal Beşikçioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında?

Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 yılında Ordu, Ünyeli bir memur baba ve Ankaralı Arnavut bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. Babası Vakıflar Bankası’nda müdürdü. Babasının tayinleri sebebiyle İlkokula Ankara’da başladı, sonra Kayseri ve İzmir‘de devam etti. Liseyi İzmir Özel Türk Koleji’nde okudu ve İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nde devam etti. Liseyi Ankara’da bitirdi. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav‘ın yeğenidir.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda müdür vekili olarak görev aldı. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görevine devam etti.

Erdal Beşikçioğlu, konservatuvardan sınıf arkadaşı oyuncu Elvin Beşikçioğlu ile 1991’den beri evlidir. “Derin” (d.2001) adında Bir kız çocuğu vardır.

Türk dizi tarihinde önemli bir yer edinen Behzat Ç. dizisi BluTv ile 2019 yılında ekranlara geri dönüş yapıyor. İlk olarak 2011 yılında hayatımıza giren ve 3 sezon boyunca seyirciyi ekranlara kilitleyen, Behzat Ç. dizisinde Erdal Beşikçioğlu dizi dünyasına tekrar geri dönüyor.

Tiyatro oyunları

2015 – Mezarsız Ölüler: Jean Paul Sartre – Tatbikat Sahnesi
2009 – Bir Delinin Hatıra Defteri : Nikolay Vasilyeviç Gogol – Ankara Devlet Tiyatrosu
2005 – Salome : Oscar Wilde – Ankara Devlet Tiyatrosu
2005 – Aşk ve Anlayış : Joe Penhall – Tiyatro Dot
2003 – Yer Demir Gök Bakır : Yaşar Kemal – Ankara Devlet Tiyatrosu
2003 – Şeyh Bedrettin : Orhan Asena – Ankara Devlet Tiyatrosu
2002 – Bir Ölü Evi : Nazım Hikmet – Ankara Devlet Tiyatrosu
2001 – Romulus (Büyük Romulus) : Friedrich Dürrenmatt – Ankara Devlet Tiyatrosu
2000 – Korkut Ata : Turan Oflazoğlu – Ankara Devlet Tiyatrosu
1996 – Canlı Maymun Lokantası Güngör Dilmen – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1995 – Pazartesi Perşembe : Müsahipzade Celal – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1995 – Zengin Mutfağı : Vasıf Öngören – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1994 – Küçük Prens : Antoine de Saint-Exupéry – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1994 – Onikinci Gece : William Shakespeare – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1993 – Macbeth : William Shakespeare – Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1991 – Düşler Yolu : Tennessee Williams – Ankara Devlet Tiyatrosu

Dizileri ve Filmleri

2019 – Kapı – Efrem
2019 – Çiçero – Elyesa Bazna
2017 – Tiger Zinda Hai
2017 – Adı Efsane – Tarık Aksoy
2016 – 46 Yok Olan – Murat Günay
2014 – Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku – Arif
2014 – Reaksiyon – Yavuz Aslan
2013 – Behzat Ç. Ankara Yanıyor – Behzat Ç.
2011 – Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm – Behzat Ç.
2011 – Madende – Serdar Akar
2010 – Behzat Ç.- Behzat
2010 – Kurtlar Vadisi Filistin
2010 – Bal
2010 – Kardelen
2009 – Ayrılık
2009 – Es-Es – Işık Hoca
2008 – Vali
2008 – Hayat Var
2006 – Barda – Nasır
2006 – Eve Giden Yol Mahmut
2006 – Köprü – Faruk Yazıcı
2005 – Seni Çok Özledim – Sado
2005 – Ödünç Hayat – Mustafa
2005 – Körfez Ateşi
2004 – Kasırga İnsanları – Yunus
2004 – Mars Kapıdan Baktırır – Süha
2003 – Tatlı Hayat

Ödülleri

2012 – Antalya Televizyon Ödülleri Drama – En İyi Erkek Oyuncu (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi)
2011 – 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm)
2009 – Baykal Saran Tiyatro Ödülü (Bir Delinin Hatıra Defteri).

Ercüment Çözer (Nejat İşler)

Psikopat birini canlandırır. Soğukkanlıdır, kendisine saygısızlık edenin gözünün yaşına bakmaz. Arkası sağlamdır, bir defa kendisine vurduğu için sürekli Behzat Ç. ile uğraşır. Çözer Holding'in, birçok şirket, vakıf, dernek vb. yerlerin sahibidir, devlet ihalelerinde görülür. Çeşitli devlet adamları ve bürokratları şantaj ve tehditle makamlarında tutar. Şule'nin Behzat'tan intikam almasını o sağlamıştır. Son sezon finalinde ise Esra'yı içeri tıkmıştır fakat elinde olmayan bir sebepten ötürü Savcı Esra ölmüş, şüpheleri üstüne çekmiş ve bir numaralı şüpheli konumuna düşmüştür. Behzat ile son karşılaşmasında birlikte hareket ederler ve savcının katilini bulurlar. 73. bölümde Behzat yüzünden hakkında yakalama emri çıkarılmış fakat başka bir kimlik ile yurt dışına kaçmıştır.

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Nejat İşler kimdir, nereli, kaç yaşında?

Genç tiyatrocu Nejat İşler,28 Şubat 1972 yılındaİstanbul'un Eyüpsemtinde bir işçi ailesinde doğdu. Bir ablası vardır.Feshane işçilerinden birinin torunu olan Nejat İşler, ilkokuldan sonra eğitimine Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde devam etti. Ortamına alışamadığı yeni okulunda popüler olmak ve derslerinden kaçmak için okulun tiyatro koluna girdi. Kısa zamanda popüler olan Nejat İşler derslerini de boşluyordu. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye giremeyince, para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başladı. Nejat'ın işleri umduğu gibi gitmeyince borca girdi. Borçlarını kapatabilmek için Mahmutpaşa'dan t-shirt alıp Teşvikiye'de bu t-shirtleri satma kararı aldı. Kış aylarında ise t-shirt yerine kitap, dergi ve plak sattı.
İki sene sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf bölümünü kazanan Nejat İşler iki yıllık olan bölümden askerlik için iyi olmadığını düşünerek vazgeçti.

On yıl kadar satış işleriyle uğraştıktan sonra Taksim'de dolaştığı (27 Mart Dünta Tiyatrolar Günü) birgün, bir tiyatro sahnesinde bedava gösterimde olan"Danton'un Ölümü" adlı eseri seyretti. "Ben niye bu işi yapmıyorum?" diye düşünen Nejat İşler, dayısının yanına gittiği Eskişehir'de konservatuar sınavına gitmeye karar verdi ve kazandı. İstanbul'a döndüğünde, ilanını gördüğü Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar Bölümüne 1991 yılında başladı. 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesinin devlet konservatuar bölümünden mezun olana kadar devlet tiyatrosunda ve televizyon dizilerinde rol aldı.

1995 yılında mezun olduktan sonra iki arkadaşıyla birlikte "Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu"nu kurdu. Tiyatronun kurulmasından sonra kendi oyunları için hikayeler yazmaya başladı. "Belki hiç okumayan biri de yazabilir bunları, benim yazı yazmamın nedeni yazmak değil, sadece oynayalım diye yazıyorum." dediği, "Tuhaf Şehir Hikayeleri", "Biz Zavallı Erkekler" ve "Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim" adlı üç kitap yazdı.

41.Antalya Altın Portakal Ödülleri için Erkek Oyuncu dalında aday olarak gösterildi. Her fırsatta amacının başrol oynayıp şöhret olmak olmadığını belirten İşler, tek arzusunun yaptığı işi elinden geldiğinin en iyisi olarak yapmak olduğunu, tiyatro yaparken ölmek istediğini dile getirdi.

1994 yılında rol aldığı ilk televizyon dizisi olan Gurur'dan sonra, Deli Yürek,Şehnaz Tango, Nasıl Evde Kaldım, Dedem, Gofret ve Ben, Aşk ve Gurur,Şeytan Ayrıntıda Gizlidir dizilerinde oynadı. 1999'da ilk sinema filmi Eylül Fırtınası'nda rol aldı. Mustafa Hakkında Herşey ve Anlat İstanbul filmleri ile sinema oyunculuğuna devam etti.

2006 yılında "Çalıntı Gözler", "Yaşamın Kıyısında" ve "İki Süper Film Birden",2007 yılında ise "Barda" ve "Yumurta" gibi filmlerde rol aldı. 2007 yılının en popüler dizilerinden biri olan "Bıçak Sırtı" adlı televizyon dizisinde Fikret Kuşkanve Mehmet Günsür ile birlikte rol aldı.

Bodrum Gümüşlük'de devamlı yaşadığı bir evi var.

Nejat İşler, 17 Ocak 2014 tarihinde aniden rahatsızlandı, kaldırıldığı Hastanede septik şok tanısıyla tedavi altına alındı, 26 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavisinin ardından normal odaya geçti. Nisan 2014 'ün ilk haftasında taburcu oldu.

Bundan sonra Bodrum'da yaşayacağı, dizi oyunculuğunu bıraktığını belirten ve Bodrum Gümüşlük'te Tezgah isimli bir saraf dükkanı olan Nejat İşler, 1 Temmuz2015 tarihinde de 140 çocuğun eğitim alacağı futbol okulu açtı.

Tiyatro

1997 - Atlarıda Vururlar : Horace McCoy - İstanbul Gösteri Merkezi
1994 - Yeşil Papağan Limitet : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1992 - Ferhatın Yeni Acıları : Yüksel Pazarkaya - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Ödülleri

2008 - 13. Türkiye/Almanya Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu (Yumurta)
2008 - 40. SİYAD Türk Sineması Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Performansı (Yumurta)
2007 - 44. Altın Portakal Film Festivali(aday)
2005 - 1. Beyaz İnci Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu - Macera" (kazandı), "En İyi Erkek Oyuncu - Dram" (aday)
2005 - 12. ÇASOD En İyi Oyuncu Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu" (kazandı)
2004 - 41. Antalya Altın Portakal Film Festivali "En İyi Erkek Oyuncu" (aday)

Filmleri

2014 - Kış Uykusu
2013 - İntikam
2013 - Behzat Ç. Ankara Yanıyor
2010 - 2012 - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2011 - Keşanlı Ali Destanı
2011 - Çınar AğacıYağız
2011- Bir (Theree)
2011 - Kaybedenler Kulübü
2010 - Ejder Kapanı
2010 - Siyah Beyaz
2010 - Parmaklıklar Ardında
2010 - Kapalı çarşı
2009 - 11´e 10 Kala
2009 - Kapalıçarşı
2007 - BardaSelim
2007 - Yumurta
2007 - Yaşamın Kıyısında (Auf der anderen Seite)Komiser
2007 - Bıçak Sırtı
2006 - Çalıntı Gözler (Stolen Eyes)
2005 - Anlat İstanbulRamazan
2005 - İki Süper Film Birden
2004 - 2005 - Aliye
2004 - Mustafa Hakkında Herşey
2004- Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2002 - Gülbeyaz
2002 - Aşk ve Gurur
2001 - Dedem Gofret Ve Ben
1999 - Eylül Fırtınası
1994 - Şehnaz Tango
1994 - Bir Var Bir Yok

Hayalet - Sabri Özay (İnanç Konukçu)

Hayalet diye anılır. Gerçek adı Sabri'dir ilk bölümlerde ismi geçmiş ama sonrasında pek geçmez. Ekibin olup bitenler hakkında en çabuk haber alan personelidir. Her türlü çevre araştırması ve istihbarat işini üstlenir. Aranan tanıkları ve şüphelileri en kısa süre içerisinde bulur. Tavrı ve duruşu belli belirsizdir, keskin hareketler yapmaz, su gibidir. Gözden hemen kaybolur, nereden geldiği belli olmaz. Bu nedenle Hayalet diye adlandırılmıştır. Yeri geldiğinde halkın yanında olup gecekondusu yıkılan insanlara destek olur. Tanıştığı Feride ile kısa süreli bir ilişki yaşar. Bir bölümde Feride'nin kocasını öldürdüğünü öğrenir ve ona yardım etmek isterken başını büyük bir dertten ekiple kurtarmıştır. Henüz küçükken solcu babasının yerini, bilmeden polise söylemiştir. Daha sonra 44. bölümdeki Cumartesi Anneleri bölümünde kendisine babasını zorla buldurtan polis ile yüz yüze gelmiştir. 30. bölümde gazeteci Ilgın'a aşık olmuş, sonraları ise Elif adında bir gazeteciye gönlünü kaptırmıştır. En son Suna başkomiser ile aralarında kısa süreli bir ilişki yaşanmıştır.

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

İnanç Konukçu kimdir, nereli, kaç yaşında?

Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu. 10 Kasım 1985, Bala / Ankara doğumlu. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana sanat Dalı mezunu.

Televizyon dünyasına 2005 senesinde TRT'deki Karanlıktaki Umut adlı dizi ile başladı. 2013 yılında rol aldığı Behzat Ç. dizisinde canlandırdığı “Hayalet” karakteri ile tanınmaktadır; Leyla ile Mecnun ve Kaçak dizilerinde rol almıştır.

Fox Tv’de yayınlanan; başrolü Fikret Kuşkan, Ebru Aykaç ve Emel Çölgeçen’in paylaştığı Kırlangıç Fırtınası dizisinin kadrosunda yer alarak, “Hikmet Turaboğlu” rolünde oynadı. Dar Elbise, Kaçma Birader, Kasap Havası ve Behzat Ç. Ankara Yanıyor sinema filmlerinde de rol aldı.

İnanç Konukçu, tiyatro oyunculuğu yanı sıra film ve dizilerde rol almaya devam etmektedir.

Tiyatro Oyunları

Kayıp El / Oyuncu - 2017    

Dizileri

Vurgun (Kayhan, 2019)
Adı Zehra (Kadir Keltikli, 2018).
Kırlangıç Fırtınası (Hikmet Turaboğlu, 2017)
Kaçak (Doktor Nazmi, 2013-2014)
Leyla ile Mecnun (2012)
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (Hayalet, 2010-2012)
Karanlıktaki Umut (2005)

Filmleri

 Nasipse Adayız (2018)
Kaçma Birader (2016)
Dar Elbise (Nazmi, 2016)
Kasap Havası (Ahmet, 2015)
Behzat Ç. Ankara Yanıyor (Hayalet, 2013)
Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm (Hayalet, 2011)

Kısa Filmi

Tuhaf Zamanlar (Haydar, 2015)

Akbaba - İsmet Arif Karasu (Berkan Şal)

Akbaba diye anılır. Akademiden değil, çekirdekten yetiştiği için komiserlik rütbesinde kalmıştır. Bütün yaralama ve cinayetlere ilk elden bakan cinayet büro elemanıdır. Ölenlerin ve öleceklerin kokusunu alabilmektedir. Bu yüzden Akbaba olarak adlandırılmıştır. Hastanede yaralıların başında bekleye bekleye kendi çapında bir tıp kültürü edinmiştir. Yaralanma çeşitlerinin hepsini bilir, kimi zaman 112 gelene kadar ilk yardımda bulunur. Özel hayatına gençlik yıllarında Nazlı adında bir kadın girmiş, Nazlı'ya Akbaba'nın amcası önce tecavüz etmiş daha sonra hapse girmemek için Nazlı ile evlenmiştir. Fakat Akbaba'nın amcası, Nazlı'yı çeşitli erkeklere satmaya başlayınca, Nazlı kendisine tecavüz edenlerin (çiftçi, imam , öğretmen vs.) önce parmaklarını kesip sonra öldürmüştür. Ayrıca Nazlı'dan ötürü ailesi ile konuşmamaktadır. İşlediği cinayetlerin bir benzeri daha işlenmeye başlayınca Cevdet ve Aziz Başkomiser tarafından bütün şüpheleri üstüne çeker fakat katilin aslında Nazlı olduğunu itiraf eder. Çok gerekmedikçe araba (ehliyeti yok) ve silah kullanamaz lakin Hayalet'i korumak için ve Behzat'ı yaraladğı için iki tane adamı vurmuş ve öldürmüştür.

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Berkan Şal kimdir, nereli, kaç yaşında?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 6 Mart 1969, Ankara doğumlu. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro ve Oyunculuk Bölümü mezunu.

Berkan Şal yıllarca Ankara'nın çeşitli mekânlarında ses yönetmeni, DJ ve işletmeci olarak bulundu. Ekranlara ilk olarak Behzat Ç. isimli polisiye dizisinde Akbaba rolüyle merhaba dedi. Kod Adı Reaksiyon dizisinde Tayfun rolünü oynadı.

Şimdiye dek 7 film ve dizide rol alan Berkan Şal, 2017 yılında ekranlara gelen İsimsizler dizisi oyuncu kadrosunda da rol aldı, Hatem karakterini canlandırdı.

Tiyatro Oyunları

1806 Laveyn / Oyuncu - 2017
Woyzeck Masalı / Oyuncu - 2015       
Mezarsız Ölüler / Chochet - 2014       

Dizileri

Mehmed: Bir Cihan Fatihi (2018)
İsimsizler (Hatem, 2017)
Payitaht Abdülhamid (Papaz Hiram, 2017
46 Yok Olan (Salim, 2016)
Kod Adı Reaksiyon (Tayfun, 2014)
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (TV Dizisi Akbaba, 2010-2012)

Filmleri

Behzat Ç. Ankara Yanıyor (2013)
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm (2011)
Biz Bir Dolaşalım (2015)

Memduh Başgan (Güven Kıraç)

Emniyette üst düzey yönetici. Ercüment'in hamisi. Kontrgerilla şefi. Behzat, Ercüment'i tutuklayınca, cezaevine mahkûm götürecek aracın komutanı olan jandarma başçavuşun kılığına girerek Ercüment'i kaçırmıştır. Sezon finalinde Büyük Abi'den Ercüment'i vurması emrini alır fakat kendisinden habersiz plan değişir ve gittiği yerde Ercüment Çözer tarafından altıpatlarda kalan son mermiyle yaralanmıştır. 1. sezonda öldürüldü gibi görülse de 2. sezonda ölmediği ve herkesin kendisini öldü bildiği ortaya çıkmıştır. Kendisinin ölüm fermanını imzalayanlardan intikam almak için Savcı Esra ve Behzat ile işbirliğine hazırdır. Fakat beklediği karşılığı bulamayınca kendini Abi'ye ve Ercüment'e affettirme peşindedir. İlerleyen bölümlerde Abi'yi öldürür ve onun yerine geçerek Büyük Patron olur. Ercüment Çözer ile birlikte yine iş yapmaya başlar.

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Güven Kıraç kimdir, nereli, kaç yaşında?

Güven Kıraç, 5 Nisan 1968 tarihinde İstanbul Haseki'de doğmuştur. Dedesinin babası Soçi'den gelmiş, Adapazarı'na yerleşmiş. Sülalesinin birçok üyesi hala Akyazı'nın Kuzuluk Köyü'nde yaşayan Abaza'lardandır. Anne tarafı ise Balkan göçmenidir, Arnavut asıllıdır.Babası Güner Kıraç eskiden şofördü. Annesi Ayla hanım Eczacıbaşı'nda işçilik yaptı. Kendisinden 11 yaş küçük kardeşi Gökhan Kıraç'da oyuncudur. 4,5 yaşında iken ailecek iş için Almanya'ya gidip 1,5 yıl sonra dönmüşlerdir. Liseyi İstanbul Zincirlikuyu İnşaat Teknik ve yapı Meslek Lisesi'nde okudu. Lisedeyken amatör tiyatro ile Cevat Fehmi Başkut'un "Göç" adlı oyununda kapıcının çırağını canlandırdı.
1988 yılında kazandığı Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Tiyatrodaki ilk profesyonel oyununa 1990 yılında eski İnci Sineması'nın bulunduğu pasajda Ahmet Uğurlu tarafından kurulan Karşı Tiyatro'da çıktı. Oyunun adı "Hamlet İki Orijinaline Beş Basar" idi.

1986 yılından beri birçok televizyon dizisi, reklam filmi ve sinema filminde rol aldı. 2 yıl Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak çalıştıktan sonra istifa etti. Adana Devlet Tiyatrosu'nda Ağrı Dağı Efsanesi, İki Kalas Bir Heves ve Sıkıyönetim; Gülriz Sururi Tiyatrosu'nda ise Tiyatrocu, Sokak Kızı İrma, Hamlet ve Tiyatro Stüdyosu'nda Balkon adlı tiyatro oyunlarında oynamıştır. 1993 yılında Adana Devlet Tiyatrosu’na tayini çıktı, ardında Devlet Tiyatrolarından istifa ederek ayrıldı.

1992 yılında konservatuvardan arkadaşı Hakan Pişkin'in daveti ile Londra’ya gidip orada bir yıl süre ile Hakan Pişkin, Meltem Cumbul, Zeyno Günenç ile beraber bir radyoda çalıştılar.

1996 yılında Kenan Doğulu'nun "Kenan Doğulu III" adlı albümündeki "Kandırdım" şarkısının klibinde oynadı.

1997 yılında Zeki Demirkubuz'un yönettiği "Masumiyet" adlı filmde Yusuf karakteriyle, ÇASOD, MGD ve İsrail Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini almıştır. 1998'de Erkan Can ile birlikte "Gemide" adlı filmde rol aldı. Aynı yıl "Laleli'de Bir Azize" adlı filmde Aziz karakteriyle karşımıza çıktı.

1999 yılında "Salkım Hanım'ın Taneleri" adlı filmle 19. İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. Aynı yıl "Evimiz Olacak Mı?" ve "Hayat Bağları" adlı televizyon dizilerinde rol aldı. 2001 yılında "Yeditepe İstanbul" adlı filmde Berber Remzi karakterini canlandırdı. 2002 yılında "Abdülhamit Düşerken", 2003 yılında Fatih Akın'nın yönettiği "Duvara Karşı" adlı filmlerde yer aldı. 2004'de Yavuz Turgul'un "Gönül Yarası", 2005'de "Takva", "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?", "Kebab Connection" adlı filmlerde rol aldı. 2006 yılında Ömer Faruk Sorak'ın "Sınav" adlı filminde Rafet 69 adlı karakerle karşımıza çıktı.

Daha önce 1999 yılında Dürnev Kıraç ile evlenip 2010 boşanan Güven Kıraç, ikinci evliliğini 2010 yılında bankacı Başak Kıraç ile yaptı. 2015 yılında Maya adında bir kız çocuğu oldu.

2014 yılında kendi yaptığı tabloları ile bir resim sergisi açmıştır.

Yapımcılığını Erol Avcı’nın üstlendiği, yönetmenliğini Nihat Durak ile Can yücel (2)’in yaptığı, senaryosunu ise Uğraş Güneş’in kaleme aldığı, 20 Eylül 2016 tarihinde FOX ekranlarında başlayan "Familya" adlı dizi filmde Uğur Yücel, Erkan Kolçak Köstendil, Bülent Emrah Parlak, Cansu Tosun, Sezer Avcı, Aybüke Pusat, Murat Ceylan, Barış Yıldız’ın yanı sıra Gökhan Kıraç, Enis Arıkan, Olgu Baran Kubilay, Bekir Çiçekdemir, Berat Efe Parlar, İpek Ayaz Kortunç, Murat Şahan, Ozan Coşkun, Neslihan Arslan ve Güven Kıraç ile beraber rol aldı.

Ödülleri

2011 - 22.Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Kavşak) 
2000 - 19. İstanbul Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu (Salkım Hanımın Taneleri) 
Rol Aldığı Tiyatro Oyunları : 
2006 - Jeanne D'arc'ın Öteki Ölümü : Stefan Tsanev - Oyun Atölyesi 
2004 - Mucizeler Komedisi : Yavuz Turgul - MOS Yapım 
2001 - Kahvede Şenlik Var : Sabahattin Kudret Aksal - Misafir Oyuncular 
1998 - Dolu Düşün Boş Konuş : Steven Berkoff - Oyun Atölyesi 
1996 - Le Balkon : Jean Genet - Tiyatro Stüdiyosu 
1994 - Ağrı Dağı Efsanesi : Yaşar Kemal - Adana Devlet Tiyatrosu 
1993 - İki Kalas Bir Heves : Erhan Gökgücü - Adana Devlet Tiyatrosu 
1993 - Sıkı Yönetim : Albert Camus - Adana Devlet Tiyatrosu 
1992 - Sokak Kızı İrma : Alexandre Breffort - Gülriz Sururi & Engin Cezzar Tiyatrosu 
1987 - Büyük Miras : Editha Alnıaçık - İstanbul Devlet Tiyatrosu 
1986 - Siz Ne Dersiniz : Faik Ertener - İstanbul Devlet Tiyatrosu 

Filmleri ve Dizileri
Yapımcı

2013 - Özür Dilerim (Sinema Filmi) 

Oyuncu

2019 - Organize İşler: Sazan Sarmalı (İhsan)(Sinema Filmi) 
2018 - Müslüm (Plak Şirketi Sahibi)(Sinema Filmi) 
2018 - Kafalar Karışık (Sinema Filmi) 
2018 - Dudullu Postası (Asım)(TV Dizisi) 
2016 - Boşa Giden Her Şey (İdris) (Kısa Film) 
2016 - Familya (Casim Yeltekli) (TV Dizisi) 
2016 - Beginner (Taksici Faruk)(Sinema Filmi) 
2015 - Şeytan Tüyü (Asım) (Sinema Filmi) 
2015 - Kötü Kedi Şerafettin (Fare Rıza (ses)) (Sinema Filmi) 
2014 - Kuzu (Muhtar) (Sinema Filmi) 
2013 - Özür Dilerim (Selim) (Sinema Filmi) 
2013 - Sev Beni (Amca) (Sinema Filmi) 
2013 - 2014 - Beni Böyle Sev (Nail) (TV Dizisi) 
2012 - Uzun Hikaye (Tren Şefi) (Sinema Filmi) 
2012 - Aşkın Halleri (Osman) (TV Dizisi) 
2011 - Mor Menekşeler (Fakir Şükrü) (TV Dizisi) 
2010 - Türk Malı (Müdür) (TV Dizisi) 
2010 - Kavşak (Güven) (Sinema Filmi) 
2010 - Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan (Başçavuş Selami) (TV Dizisi) 
2010 - 2012 - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (Memduh Başgan) (TV Dizisi) 
2010 - 180° - Wenn deine Welt plötzli... (Ahmed Özel) (Sinema Filmi) 
2008 - 2011 - Sen Harikasın (Nüshet) (TV Dizisi) 
2008 - Sarıkamış Beyaz Hüzün (Iğdırlı) (Sinema Filmi) 
2008 - Kirpi (Tahir Yaman) (Sinema Filmi) 
2007 - Yaşamın Kıyısında (Başkomiser) (Sinema Filmi) 
2007 - Sünnet Davası (TV Filmi) 
2007 - Bıçak Sırtı (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi) 
2006 - Tövbe (2) (Haşmet) (TV Filmi) 
2006 - Taşların Sırrı (Abdi) (TV Dizisi) 
2006 - Sınav (Rafet 69) (Sinema Filmi) 
2006 - Gönül (Lütfü) (TV Dizisi) 
2006 - Bir Demet Tiyatro (TV Dizisi) 
2006 - Babba (Sinema Filmi) 
2005 - The Net 2.0 (Osman) (Sinema Filmi) 
2005 - Takva (Rauf) (Sinema Filmi) 
2005 - Kebab Connection (Mehmet) (Sinema Filmi) 
2005 - Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (Pervane) (Sinema Filmi) 
2004 - Zor Adam (Oktay Zoroğlu) (TV Filmi) 
2004 - Simbiyotik (Sinema Filmi) 
2004 - Mucizeler 
2004 - Gönül Yarası (Mehmet) (Sinema Filmi) 
2004 - Canım Benim (Yüksel Yılmaztürk) (TV Dizisi) 
2004 - Anlat İstanbul (Mimi) (Sinema Filmi) 
2003 - Yeşilçam Denizi (Tv Programı) 
2003 - Peki Olur Şekerim (TV Filmi) 
2003 - Duvara Karşı (Şeref) (Sinema Filmi) 
2002 - Vaka-i Zaptiye (Hüsam) (TV Dizisi) 
2002 - Merhaba Newyork (TV Dizisi) 
2002 - Abdülhamit Düşerken (Cavit Bey) (Sinema Filmi) 
2001 - Yeditepe İstanbul (Berber Remzi) (TV Dizisi) 
2000 - Melek Karım (Avni) (TV Dizisi) 
2000 - Lazeryum (TV Dizisi) 
2000 - Hayat Bağları (Tevfik) (TV Dizisi) 
2000 - Akasya Pasajı (Kırıktarak Cemal) (TV Dizisi) 
1999 - Salkım Hanımın Taneleri (Bekir) (Sinema Filmi) 
1999 - Evimiz Olacak mı? (Kamil) (TV Dizisi) 
1999 - Duruşma (Cavit) (Sinema Filmi) 
1998 - Üçüncü Sayfa (Naci Taşdöğen Seslendirmesi) (Sinema Filmi) 
1998 - Laleli de Bir Azize (Aziz) (Sinema Filmi) 
1998 - Gemide (Aziz) (Sinema Filmi) 
1997 - Masumiyet (Yusuf) (Sinema Filmi) 
1997 - Hiç Bana Sordun mu? (Pıs Pıs Güven) (TV Dizisi) 
1997 - Dostlar Pasajı (Cemal) (TV Dizisi) 

Tahsin Yılmaz (Eray Eserol)

Behzat ile aynı yıl akademiden mezun olmuş, fakat emniyet müdürlüğüne kadar yükselmiştir. Kraldan çok kralcıdır. Behzat'ın üstü olmasına rağmen onunla hala arkadaş gibi konuşabilmektedir. Çoğu zaman da kavga ederler. 2. sezon finalinde ise tayini çıkar fakat durdurmayı başarır.

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Eray Eserol kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Eray Eserol, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde, Oyunculuk ve Sahne Bilgisi dersleri vermektedir. Birçok tiyatro oyununda yönetmenlik ve reji asistanlığı yapan Eserol, “Behzat Ç.”, “Behzat Ç. Ankara Yanıyor”, “ Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” gibi dizi ve filmlerde rol aldı.

Şule Şafak (Ayça Eren)

Behzat'ın büyük kızı, öz kardeşi Berna'nın katilidir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde okumaktadır. Görünürde çılgın bir yaşayışa sahiptir. Behzat Ç. ile rehabilitasyon merkezinde tanışmışlardır. Behzat, kızı Berna'nın ölümüyle sarsıldıktan sonra Şule'yi kızı gibi sever, tüm kötülüklerden korumaya çalışır. Bir bölümle ona Berna diye seslendiği olmuştur. Behzat Ç. ilk sezonun finalinde Berna'nın katili ve Mine'den olma öz kızı olduğunu öğrenmiştir. Daha sonra Şule, pişman olduğunu söyler. Behzat ile ilişkilerini düzeltmeye başlarlar ve baba-kız olmaya çalışırlar. Emre ile yakınlaşmaya başlar. Daha sonra Emre'nin Berna'nın eski sevgilisi olduğunu ve kendisinin suçunu meydana çıkartmaya çalıştığını öğrenir. Şule, final bölümde Berna'yı öldürdüğü ortaya çıkar ve hapse girer.

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Ayça Eren kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ayça Eren 1 Ocak 1986 yılında Aydın'da dünyaya gelmiştir.  Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitiren Ayça Eren oğlak burcudur.  Ayrıca fotoğrafçılıkla uğraşan Ayça Eren;  Behzat Ç dizisine katılmasında da Fotoğrafçılık yapması aracı olmuştur. Erdal Beşikçioğlu'nun işletmiş olduğu bir mekânın fotoğraflarını çekerken Erdal Beşikçioğlu'nun önerisi sayesinde dizi kadrosuna dahil olan Ayça Eren; şu sıralarda oyunculuk eğitimi almaktadır.

Behzat Ç dizisinde başkomiser Behzat’ın ev arkadaşı Şule karakterini canlandıran Ayça Eren; Erdal Beşikçioğlu’nun kurucusu olduğu Tatbikat Sahnesi Tiyatro topluluğunda oyuncu olarak görev almaktadır. Ayça Eren’in  oynadığı diziler Annemin Yarası ve Behzat Ç Bir Ankara polisiyesi dizisidir.

Kemal Burak Alper

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

Çukurova Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. 2014 yapımı Yola Çıkmak isimli filmle sinemaya adım atmıştır. Güvercin filmindeki Yusuf rolüyle 29. Ankara Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2018    Güvercin
2017    Sirayet (Kısa Film)
2016    Mehmet Salih
2016    Berzah: Cin Alemi
2014    Yola Çıkmak

Tiyatro

2018    Harikalar Avlusu (Ayrıca Yönetmen Yardımcısı)
2016    Çıkmaz Sokak Çocukları (Yönetmen Yardımcısı)
2016    Ay Işığı Sirki (Yönetmen)
2015    Herostratos’u Unutun
2015    Macera Şehri
2012    Ah-u Zelha

İlkyaz Arslan

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Oyuncu hakkında internnet bir bilgi bulunmasa da başarılı bir tiyatro oyucusu olduğu bilinmektedir.

Tiyatro Oyunları
    
Takan Takana / Oyuncu
Delirium / Yönetmen Yardımcısı
Pal Sokağı / Oyuncu
Karamazov Kardeşler / Oyuncu / Yönetmen Yardımcısı
Aslan Asker Şvayk / Bayan Müller

Hüseyin Sevimli

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları kimdir, konusu nedir?

Hüseyin Sevimli 1987 tarihinde doğdu.İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ndan 2009 yılında mezun oldu.

Çok sayıda tiyatro oyununda rol alan Hüseyin Sevimli Game Over, Adalet, Melekler ve Kumarbazlar, Gelecek, Ferah Feza gibi kısa ve uzun metrajlı filmlerde yer aldı.
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER