Euler Hermes: 2020 yılında küresel iflaslar yüzde 6 artacak

Alacak sigortası şirketi Euler Hermes, Global İflas Raporunu açıkladı. Raporda iflaslardaki artış eğiliminin korunduğuna dikkat çekilirken, Çin’deki iflasların artışı ve Batı Avrupa ile Kuzey Amerika’da daha az oranda iflas artışlarının gerçekleşmesi eğilimin  tersine dönmesinde rol oynadığı belirtildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Euler Hermes: 2020 yılında küresel iflaslar yüzde 6 artacak

2019 yılının ilk üççeyreğinde toplamda 145 milyar euroluk ciroyu aşan bu tip 249 iflas yaşandı. Söz konusu iflasların en çok yoğunlaştığı alanlar Asya’da inşaat, Kuzey Amerika’da enerji ve  perakende ve Batı Avrupa’da perakende ve hizmet sektörleri oldu.

2020  yılında iflaslar (yıllık +%6) üst üste dördüncü kez artmaya devam  edecek. Gelişmiş ekonomiler ve sanayi sektöründe düşük büyüme  ivmesinin beklenenden daha uzun süredir devam ediyor olması, ticari  anlaşmazlıkların gecikmeli etkileri, siyasi belirsizlikler ve sosyal  gerilimler şirketler üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER