İnternette güvenli alışveriş için 9 kural

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yeme- içme gibi en temel ihtiyaçlarımız için yapılan alışverişleri bile internete taşıdı. Toplumsal yaşamı yeniden tanımlayan koronavirüs nedeniyle internetten alışverişte büyük patlama yaşandı. Bu durum internetten yapılan alışverişlerin güvenilirliği konusunda soru işaretlerini bir kez daha hatırlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İnternette güvenli alışveriş için 9 kural

Teknik açıdan bazı güvenlik önlemlerinin alınması ile güvenle alışveriş yapabilmek mümkün. Avukat Mehmet Aslan, internetten alışverişte bizi bekleyen olası tehlikelere ve kanuni haklarımıza ilişkin detaylı bilgiler vererek, internette güvenli alışveriş için 9 altın kuralı anlattı.

1- WEB SİTESİNDEN EMİN OLUN

İnternette alışveriş yapacağınız sanal mağazanın faaliyet gösteren bir şirketin internet mağazası mı, yoksa sadece internet üzerinde kurulmuş bir mağaza mı olduğundan emin olun. Sitedeki adres ve telefon bilgilerini mutlaka kontrol edin. Dolandırıcılık amacıyla kurulmuş bir siteden alışveriş yapmadığınızdan emin olun. Şikâyet sitelerinde mağaza hakkındaki yorumları dikkate alın.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER