Libya Dışişleri Sözcüsü Kablavi CNNTÜRK'te açıklamalarda bulundu

Libya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Kablavi Libya’daki yaşanan son duruma ilişkin CNN TÜRK’ten Emre Diner’in sorularını yanıtladı. Kablavi, "Hafter'in saldırıları sürdüğü sürece masada yokuz. Gelişen duruma göre haftaya Türkiye ile yoğun bir şekilde çalışmaya başlayabiliriz. İhtiyaç duyulursa Türkiye'den ikinci kez askeri ve lojistik yardım talep edilir" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Libya Dışişleri Sözcüsü Kablavi CNNTÜRK'te açıklamalarda bulundu

LİBYA’DA HAFTER İLE YÜRÜTÜLEN GÖRÜŞMELER ASKIYA ALINDI. AN İTİBARİ İLE LİBYA’DAKİ SON GELİŞME NELERDİR?

Kablavi: Evet Hafter ile tüm müzakereler askıya alındı. Halife Hafter ve milisleri ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor. Ve sivillerin yaşadığı mahalleleri, binaları bombalamaya devam ediyor. En son önceki gün Hafter güçleri, Trablus limanını bombardımana tuttu. Tüm buna rağmen Haftar'ın milisleri anlaşmaları ihlal ediyor.

Şu ana kadar uluslararası toplumdan, BM misyonundan ve Berlin konferansına katılan ülkelerden ateşkes ihlallerine sağlam ve kararlı bir tavır gösterilmedi. Şunu da eklemeliyim, masum sivilleri katleden bu katliama destek verenler bedelini ödeyecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER