için kaldı

Kozmos’a ‘belgesel’ demek haksızlık olur

ABD’li gökbilimci Carl Sagan’ın başlattığı Kozmos serisinin günümüz uyarlaması olan “Kozmos: Bir Uzay-Zaman Serüveni” belgeselinin ikinci sezonu “Kozmos: Muhtemel Dünyalar” 5 Nisan’da ekrana dönüyor. Emmy ödüllü belgesel yeni sezonunda anlatıcı olarak yine dünyaca ünlü astrofizikçi Neil DeGrasse Tyson var. Şubat ayının ilk haftası Paris’te serinin hem prodüktörü hem yazarlarından Carl Sagan’ın eşi Ann Druyan ve Tyson’la bir araya geldik...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kozmos’a ‘belgesel’ demek haksızlık olur

Neil DeGrasse Tyson: Bilim inanılmaz güçlü bir alet

 ◊ Bilgi verirken sizi en çok zorlayan anekdotlar ne oldu?

- Dünya hakkında bilgi verirken inançlarınıza karşı düşmeden, yeni perspektifler açmaya çalışıyorum. Aksini yapmak savaş demektir. Çünkü modern psikoloji der ki, “Eğer bir inanç sisteminiz varsa ve biri size yanlış olduğunuzu söylüyorsa daha güçlü ve hatta bağırarak inancınızı söylersiniz. Ve gittikçe inancınıza daha da sarılırsınız.” Çocuklar dünyaya merakla gelir ve her şey yeni bir keşiftir. Keşifler bazı şeylere yanıt olur. Bu yüzden kesin doğrular yoktur. Bilim sizin için bir bilgi dağarcığıdır. Kimya, biyoloji derken bilim ihtiyacınız olan aletlere sahiptir. Bu aletler doğayı ve canlıları anlamanızı sağlar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER