Yunanistan’da form doldurmadan sokağa çıkılmıyor

Koronavirüs nedeniyle 53 kişinin hayatını kaybettiği, 1514 kişinin de enfekte olduğu Yunanistan’da, halkın yaşam tarzı 1 ay öncesine kıyasla büyük bir değişim geçirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yunanistan’da form doldurmadan sokağa çıkılmıyor

Yunanistan, koronavirüs nedeniyle benzerine az rastlanır bir ‘sessizliğe’ büründü. Kafelerden ve tavernalardan çıkmayan, güneşli havalarda sahillere akın eden Yunan halkı, adeta başka bir gezegene ışınlanmış gibi...

Sokağa çıkan hemen herkes, eski alışkanlıklarının aksine, üzerinde kimlik taşıyor. Evden çıkmak isteyen kişiler, gerekçesini belirttiği bir form dolduruyor ve bunu sivil savunma birimlerine iletiyor. Devlet dairesinde resmi işler, banka ya da hastane işleri, gıda alışverişi ve yardıma muhtaç birini ziyaret için halkın sokağa çıkmasına izin veriliyor. Bunlar dışındaki gerekçeler de köpek gezdirmek ve spor yapmak olarak belirtilebiliyor.

HALK SAYGILI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER