Bakan Çavuşoğlu: Lavrov'a İdlib'de saldırganlığın durması gerektiğini söyledik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşmesiyle ilgili olarak, ''İdlib'de saldırganlığın durması ve artık kalıcı ateşkes tesis edilmesi gerektiğini söyledik” dedi.

POSTA POSTA
Bakan Çavuşoğlu: Lavrov'a İdlib'de saldırganlığın durması gerektiğini söyledik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaklaşık 40 ülkeden hükümet temsilcilerinin katıldığı bugün 56. Münih Güvenlik Konferansı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasının satır başları:

"Bizim Uygur Türkleri'nin meseleleri ile ilgilenmemiz normal. Çin'in bütünlüğünü isteriz, destekleriz. Bir iki terörist çıktı diye tüm Uygur Türklerinin terörist olarak adlandırmaması gerektiğini söyledik. Hak ve özgürlükleri öne çıkararak takip ediyoruz."

"Batı'nın ağırlığı uluslararası toplumda ve küresel alanda azalıyor. Batı kendi içindeki meselelrer odaklanıyor. Batı ekonomik kalkınma ve savunduğu değerler açısından cazipti. Ancak artık Asya dünya ekonomisinin yüzde 50'sinden fazlasına sahip. Diğer taraftan artık Avrupa savunduğu değerleri inkar etmeye başladı. Demokrasi konusunda çifte standart uyguluyorlar. Dünyada Batı'ya olan güven azalmaya başladı."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER