için kaldı

Dokunmayın takıp çıkarmayın

Doç. Dr. Güray Demir, yanlış maske kullanımının virüsü daha kolay bulaştıracağını söyledi: “Sürekli maskeye dokunmak, sürekli takıp çıkarmak virüsten korumaz, aksine çok daha kolay bulaştırır.”

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dokunmayın takıp çıkarmayın

KORONAVİRÜS salgını sırasında tartışılan konulardan bir tanesi de maske ve eldiven kullanımı oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Güray Demir, konu hakkında şu uyarılarda bulundu:

YÜZE DOĞRU OTURMALI: “Elimde basit bir cerrahi maske var diyelim. Öncelikle maskeyi yüzümüze doğru oturtmamız gerekiyor. Maskenin yukarıdan ve yanlardan hava almaması gerekiyor. Maskenin ön yüzünde küçük hava kanalları var. Bunların büyüklüğüne bağlı olarak ortamdaki partiküller maskenin ön yüzüne yapışır ve sizin solunum yolunuza girmez. Bundan dolayı tıbbi bir maske olmalı.

KUMAŞ KORUMAZ: Kumaştan yapılmış ve kumaş açıklığının ne olduğunu bilmediğimiz ürünler sizi korumaz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER