Hafter Avrupa turuna çıktı

Libya’nın isyancı lideri Hafter, meşru Trablus yönetiminin saldırı başlatacağı haberleri üzerine Avrupa turuna çıktı. Önceki gün Macron ile görüşen Hafter, dün de Merkel ile bir araya geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hafter Avrupa turuna çıktı

LİBYALI isyancıların lideri Halife Hafter’in önceki gün Fransa’nın başkenti Paris’te Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştükten sonra dün de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin’de bir araya geldiği açıklandı.

Paris’te yaklaşık bir saat süren görüşmede Hafter, Libya’da ateşkesi sağlayan anlaşmayı imzalamayı kabul etti, ancak Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) ateşkesi ihlal etmesi halinde anlaşmanın iptal edileceğini kaydetti. Macron, geçen yıl 23 Mayıs’ta da Hafter ile bir araya gelmişti. Reuters haber ajansına konuşan üst düzey Fransız yetkili, “Hafter, Libya siyasi sahnesindeki ana aktörlerden biri” açıklamasında bulundu. Hafter’in Fransa ziyareti Libya’nın Birleşmiş Milletler nezdinde tanınan meşru yönetimi olan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) Trablus çevresindeki Hafter güçlerine karşı büyük bir taarruz başlatılacağını açıklamasının ardından geldi.

MERKEL İLE GÖRÜŞTÜ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER