YSK milletvekili dağılımını güncelledi: İstanbul 98 vekil çıkartacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu’nun 31 Aralık 2019’da açıkladığı nüfus verilerine göre illerin çıkartacağı milletvekili sayılarını güncelledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
YSK milletvekili dağılımını güncelledi: İstanbul 98 vekil çıkartacak

YSK’nın kararı dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. YSK’nın tespiti sonunda çıkaracağı milletvekili sayısı 18’e kadar olan iller bir, çıkaracağı milletvekili sayısı 19’dan 35’e kadar olan iller iki, 36 ve daha fazla olan iller üç seçim çevresine bölündü.

Ankara ve İstanbul 3’er, Bursa ve İzmir 2’şer seçim bölgesine ayrıldı. Bu şekilde 600 milletvekilinin 81 ile dağılımı yapıldı. Nüfusu artan İstanbul’un çıkaracağı milletvekili sayısı iki artarak 96’dan 98’e, Antalya’nın çıkaracağı vekil sayısı bir artarak 16’dan 17’ye çıktı. Nüfusu düşen illerden Denizli’nin çıkaracağı milletvekili sayısı 8’den 7’ye, Kırşehir’in çıkaracağı milletvekili sayısı 3’ten 2’ye, Tunceli’nin çıkaracağı milletvekili sayısı 2’den 1’e düştü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER