Tapuda yeni dönem! İkinci bir emre kadar...

Tüm dünyanın mücadele ettiği corona virüs salgını nedeniyle ülkemizde birçok tedbir alındı. Vatandaşları salgın riskinden korumak için alınan önlemlerden biri de tapu müdürlüklerinde hayata geçirildi. Corona virüs nedeniyle tapu müdürlüklerine artık maskesiz girilemeyecek.

VATAN VATAN
Tapuda yeni dönem! İkinci bir emre kadar...

Corona virüs salgını sonrası bulaş riskini en aza indrimek için pek çok önlem alındı. Yetkililer tarafından sıklıkla 'evde kalın' uyarısı yapılsa da  çalışmak için ya da zorunluluk nedeni ile dışarı çıkan vatandaşlara yapması gerekenler hatırlatılıyor.  MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU Vaka sayılarının artışının önüne geçmek için bir çok alanda maske takma zorunluğuğu getirildi. Bunlardan biri de tapu müdürlükleri. Tapu genel müdürlüklerine artık maskesiz giriş yapılamayacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Mehmet Zeki imzası ile taşra genel müdürlüklerine gönderilen yazıda vatandaşların maskesiz içeri alınmaması vurgulandı. Ayrıca personelin de  siperlikli maske ve eldiven kullanması istendi. SERBEST KIYAFET UYGULAMASI Yaşanan olağanüstü süreçte çalışanların hayatını kolaylaştırmak için ikinci bir emre kadar serbest kıyafet uygulamasına geçildiği duyuruldu.  WEBTAPU ÜZERİNDEN YAPILACAK 8 Nisan 2020 tarihinden itibaren kat irtifakı/ kat mülkiyetine ilişkin işlemler ile cins değişiklik işlemleri webtapu üzerinden başvurulara veya e-randevu/çağrı merkezi üzerinden randevu alınarak yapılacak. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER