Merkez bu kez indirim yapacak mı?

Yeni haftanın ilk işlem gününde ABD piyasaları kapalı. Borsa İstanbul’da ise alıcılı bir seyir hakim. Dolar/TL kuru ise 6,05’in altında yatay seyrini sürdürüyor. Öte yandan gözler Merkez Bankası’nın bu hafta yapacağı faiz toplantısında…

BORSAMATİK BORSAMATİK
Merkez bu kez indirim yapacak mı?

Vakıf Yatırım Tarafından Hazırlanan Haftalık Strateji Analizi:

"Bu haftanın ilk işlem gününde ABD piyasaları kapalı olacak.

Haftanın devamında ABD'de FED üyelerinin açıklamaları ve PMI verileri  izlenebilir. Öte yandan Avrupa'da da virüs salgını sonrasında ilk  önemli veri Şubat ayı PMI verileri olarak takip edilecek. Çin'deki  yavaşlamanın direkt etkisini bu verilerde görebiliriz.

İçeride ise TCMB faiz kararı yakından izlenecek. Piyasa beklentisi TCMB'nin politika faizinde 50 baz puan indirime gitmesi şeklinde.

Ayrıca şirket bilançoları da açıklanmaya devam edecek. Bu hafta da piyasada şirket bazında ayrışma bekliyoruz.

BIST-100 endeksi halen düzeltme sürecinde olsa da 118,500-116,500  destekleri üzerinde olumlu görünümünü koruyor. 121,500-122,500 ve 125,000 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER