Doğum Kontrol Hapı: Nasıl Kullanılır? Bırakınca Ne Olur?

Doğum kontrol hapları ile ilgili kadınların kafasında çok fazla soru var. Doğum kontrol hapı gebeliği önler mi? Bırakınca ne olur? Kimler nasıl kullanmalı? Bu soru listesi uzar gider... Tüm bu soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel'e sorduk, merak ettiğimiz her şeyin cevabını aldık. Gelin doğum kontrol haplarını daha yakından tanıyalım...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Doğum Kontrol Hapı: Nasıl Kullanılır? Bırakınca Ne Olur?

Doğum kontrol hapı bir devrim yarattı

Doğum kontrol hapları gerek doğum kontrol yöntemi gerekse tedavi amaçlı olarak bugün dünyada çok yaygın olarak kullanılmaktadır. İlk kez 1960 da ABD‘de kullanılmasıyla beraber cinsellik ve kadın sağlığında bir devrim yarattığı söylenebilir.

Aslında pek çok kadın doğum kontrol hapı kullanımı için risk yaratan bazı sağlık problemleri taşımadığı sürece bu ilaçları kullanabilir. Hatta aslında ideal yaklaşım doktor muayenesi olmadan ilaç kullanmamak olduğu halde, doğum kontrol yöntemi olarak kullanıldığı takdirde bu ilaçlar reçetesiz de temin edilebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER