Vedat Milor'u restoranda denize atıyorlardı

Dışarıya masa sandalye atan restoranı uyaran Vedat Milor, çalışanların "Sana ne lan, fazla konuşma" diyerek kendisini denize ittiğini iddia etti. Milor, Burgazada'da başından geçen tatsız olayı sosyal medya hesabından duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili inceleme başlattığını açıkladı.

F5HABER F5HABER
Vedat Milor'u restoranda denize atıyorlardı

Yemek eleştirmeni Vedat Milor, Adalar’da uğradığı şiddet olayını twitter hesabından paylaştı. Milor, Burgazada’da fazla masa koyarak yolu tıkayan bir restoranın çalışanını uyardığını ve çalışanın kendisine hakaret ederek denize doğru ittiğini söyledi. Milor ayrıca ilgili restoranın sahiplerinden birinin belediye başkan yardımcısı olduğunu ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), konuyla ilgili inceleme başlattı. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de restoran sahibinin başkan yardımcısı değil, meclis üyesi olduğunu söyledi.

Milor, başından geçen olayları ise şöyle anlattı:
"Burgazada’da başımdan çok tatsız bir olay geçti. Detaylı paylaşmak istiyorum çünkü bu sorun farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Ada’da rıhtıma yakın restoranlar Belediye’nin çizdiği sınırları ihlal edip masalarıyla neredeyse geçecek yer bırakmıyor.

Bazı restoranlar fazladan bir masa daha koyup yürümeyi imkansız hale getiriyorlar. Ada Keyf Restoran’ın önünden geçerken benzer bir sorun vardı ve ben de ilgili bir çalışanı ikaz ettim.

Ancak çalışan “sana ne lan, fazla konuşma” diyerek beni denize doğru itti. Düşmeme ramak kaldı.
Açık biçimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim için uygulanan bu kaba kuvvet düşündürücü. Bu restoranın sahiplerinden birinin Belediye Başkan yardımcısı olması iki kere düşündürücü ve üzücü. Geriye doğru denize düşsem boynum kırılabilirdi.

Çok üzücü bir olay daha var: Restoran sahipleri benim çalışana hakaret ettiğimi iddia etmiş. Öyle bir şey söz konusu değil tabii ki. Vapurda dönerken gittiğim restoranla ilgili düşüncelerimi ses kaydına aktarıyordum. Allah'tan bu açık kalmış. Olan biten her şey orada.

BÜYÜKŞEHİR İNCELEME BAŞLATTI
Vedat Milor’un, yaşadığı şiddet olayını twitter hesabından paylaşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili inceleme başlattı:

ERDEM GÜL’DEN AÇIKLAMA
Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, T24’e yaptığı açıklamada, Vedat Milor’un şiddet gördüğü restoranın sahibinin Adalar Belediye Başkan Yardımcısı değil, Belediye Meclis üyesi Fatma Bucak olduğunu söyledi. 

Olayı duyar duymaz Milor’u aradığını söyleyen Erdem Gül, perşembe günü kendisini ziyaret edeceğini aktardı. 

Adalar’la ilgili olarak fazla masaların insanların yürüdüğü yolları engellediği şikayetini değerlendiren Gül, “Burgazada’da iskelenin karşısında yer alan restoranların sınırını zabıtayla çizdiriyoruz. Fakat buna riayet etmiyorlar. Anladığım kadarıyla yaşanan olayda yürüyecek yolu kapatmışlar. Zabıta bu durumlarda ceza yazıyor fakat insanlar maalesef buna uymamaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 

Yaşanan sorunun sadece belediye ve zabıtayla çözülemeyeceğini söyleyen Gül, insanların da birbirinin yaşam alanına saygı göstermesi gerektiğini belirtti ve ekledi: “Hayatı her açıdan kolaylaştırmak gerekiyor. İnsanlar ekonomik krizde para kazanmak istiyorlar bunu anlıyorum fakat halkın Burgazada’da yürüme alanına saygı göstermeleri gerekiyor”

SONRAKİ HABER