MEB harekete geçti! Tüm okulları uyardı...

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı yolladı ve tüm kurumları uyardı. Milli Eğitim Bakanlığı, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası"nı bu sene okullarda yeni bir bakış açısıyla "yerli üretim" temalı etkinliklerle kutluyor. 12-18 Aralık tarihlerini kapsayan Yerli Malı Haftası'nda okullar, Türkiye'de üretilen ve yurt dışına satılan ürünlerin tanıtımının yapılması, veli bilgilendirme toplantıları, konferanslar gibi etkinliklere imza atacak.

VATAN VATAN
MEB harekete geçti! Tüm okulları uyardı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Tutum,  Yatırım ve Türk Malları Haftası"nı bu sene okullarda yeni bir bakış açısıyla,  "yerli üretim" temalı etkinliklerle kutluyor.  AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakanlık, her yıl okullarda  kutlanan ve bu yıl da 12-18 Aralık tarihlerini kapsayan Yerli Malı Haftası'nın  yeni bir bakış açısı ve farklı etkinliklerle düzenlenmesi kararını aldı.   Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla tüm okullara gönderilen  yazıda, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında düzenlenecek  etkinliklerde, tarımdan sanayiye kadar her alanda büyük önem taşıyan yerli  üretimin öneminin vurgulanacağı bildirildi. Bu kapsamda okullar, öğrencilerin yaşadıkları bölgelere ait coğrafi  işaretleri öğrenmeleri, Türkiye'de üretilen ve yurt dışına satılan ürünlerin  tanıtımının yapılması, veli bilgilendirme toplantıları gibi etkinliklere imza  atacak.    Okullarda "Biz Başardık" köşeleri oluşturulacak   Yerli ürünler ve üretimle ilgili film, belgesel, animasyon, tiyatro  gösterimleri, sergiler ile marka, patent ve faydalı model sahibi olma koşulları  ile önemi konulu konferanslar düzenlenecek. Okullarda ayrıca bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında dünya  çapında, devlet kurumlarınca ya da Türk vatandaşlarınca geliştirilen  bilim-teknoloji ürünlerinin ve bu başarıların tanıtıldığı "Biz Başardık" köşeleri  oluşturulacak.  Etkinliklerle, yerli malı üretim ve kullanımı konusundaki bilincin  küçük yaşlardan itibaren oluşturulması, tasarruflu olma, yerli üretim, üretim  kalitesi ve kaynakların etkili kullanımının toplumun tümünde içselleştirilerek  bir yaşam tarzı haline getirilmesi hedeflendi.    Etkinlikler hafta ile sınırlı kalmayacak   Yerli üretim ve yerli tüketimin önemi konusundaki çalışmalar sadece  "Yerli Malı Haftası" etkinlikleri ile de sınırlı kalmayacak. Bu kapsamda yıl  boyunca okullardaki saha gezileri, film, belgesel, animasyon gösterimleri,  tiyatro, seminer, söyleşi, yarışma ve sergi gibi etkinliklerle hem öğrenciler hem  de vatandaşlarda farkındalık oluşturulacak.     

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER