'Trafik magandalarına' ceza yağdı

İçişleri Bakanlığı, yaklaşık bir yılda, trafikte makas atmaktan 23 bin 776, drift yapmaktan 2 bin 188 cezai işlem uygulandığını bildirdi. 4 bin 375 araç plakasına ya da sürücüsüne "usulsüz çakar lamba kullanımı"ndan ceza kesildi. Trafikte yayalara geçiş üstünlüğü tanımayan sürücülere 19 bin 240 cezai işlem uygulandı. Geçen yılın 1 Ocak-17 Haziran dönemi ile bu yılın aynı dönemi kıyaslandığında, 1120 olan ölümlü trafik kazası sayısı, yüzde 30 azalışla 786'ya düştü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Trafik magandalarına' ceza yağdı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, emniyet ve jandarma trafik ekipleri, trafikte kurallara uymayanlara, trafiğin akışını bozanlara, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan "trafik magandaları"na göz açtırmıyor.

Trafik ekipleri, özellikle trafikte "makas" ve "drift" ile vatandaşların can güvenliğini tehlikeye sokan sürücülere ceza yağdırdı.

Bu kapsamda ekiplerce, 26 Haziran 2018-20 Haziran 2019'da, makas atmaktan 23 bin 776, drift yapmaktan ise 2 bin 188 cezai işlem uygulandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER