Riskli yapı tespit başvurusu arttı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, 2019'un ilk iki ayında riskli yapı tespiti için 1500 kişi başvuruda bulunurken, 2020'nin aynı döneminde bu sayı 2 bin 413'e yükseldi.

POSTA POSTA
Riskli yapı tespit başvurusu arttı

Manisa ve Elazığ’da meydana gelen depremlerin ardından riskli yapı tespiti yaptırmak isteyenlerin sayısında artış görüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre; 2019’un ilk iki ayında riskli yapı tespiti için 1500 kişi başvuruda bulunurken, 2020’nin aynı döneminde bu sayı 2 bin 413’e yükseldi. 2019’un toplamında ise 9 bin 713 binada riskli yapı tespiti yapılmış, en çok riskli yapı tespiti yapılan il ise 2 bin 493 ile İstanbul olmuştu.

Binanın riskli yapı olup olmadığının tespiti, Bakanlıkça lisanslandırılmış 1060 kurum ve kuruluş tarafından yapılıyor. Lisanslı kurum ve kuruluşların iletişim bilgisine ‘www.csb.gov.tr’ adresinden erişilebiliyor. Riskli yapı tespit başvurusu, masrafları kendilerine ait olmak üzere yapı sahiplerinin herhangi biri tarafından ‘https://www. kentseldonusum.gov.tr’ üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılıyor.

Riskli yapı tespit başvurusu arttı - Resim : 1

AA


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER