Özel sektörün dış kredi borcu 204.5 milyar dolara geriledi

Özel sektörün uzun vadeli dış borç stoku, Ekim sonu itibarıyla 16.3 milyar dolar azalarak 193.1 milyar dolara, özel sektörün toplam dış borcu da 204.5 milyar dolara geriledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Özel sektörün dış kredi borcu 204.5 milyar dolara geriledi

Merkez Bankası verilerine göre, Ekim sonu itibarıyla, orijinal vadesine bakılmaksızın vadesine 1 yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku da 4.0 milyar dolar azalışla 11.4 milyar dolar olarak hesaplandı.

Bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku 2.3 milyar dolar azalarak 7.1 milyar dolar olurken, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku yüzde 625 milyon dolar azalarak 2.7 milyar dolar geriledi.

Borçluya göre dağılıma bakıldığında, bankaların uzun vadeli kredi borçlanmalarının 9.6 milyar dolar azaldığı, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmalarının ise 1.4 milyar dolar düşüşle 27.1 milyar dolara gerilediği görüldü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER