için kaldı

Taziye çadırı kurulan mahallede vaka sayısı 101’e yükseldi

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı taziye çadırı kurulan ve muhtar Mehmet Nuri Yönten’in görevden alındığı Ortanca mahallesindeki vaka sayısı 101’e yükseldi.

POSTA POSTA
Taziye çadırı kurulan mahallede vaka sayısı 101’e yükseldi

Van'ın İpekyolu ilçesinin Ortanca Mahallesi, 6 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 5 Mayıs’ta karantinaya alındı. Sağlık ekiplerinin mahallede yaptığı sağlık taraması ve test alma işleminde vaka sayısı 101’e yükseldi. Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, vaka sayısının giderek arttığı Ortanca Mahallesi’ndeki taziye ziyaretine katılanlara yönelik çalışlamarın devam ettiğini belirtilerek, şöyle denildi:

"Taziyeye katıldığı tespit edilen ve sağlık ekipleri tarafından yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan vatandaşların sayısı 101´e yükseldi. Ortanca Mahallesindeki taziyeye İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca 51, Bostaniçi 18,Yenimahalle,11, Arıtoprak 1, Esenler 1, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi 1, Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe 4, İskele 6, Gürpınar ilçesine bağlı Umut 3, Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi 2, Tekirdağ İli Altınova, 2, Antalya Teomanpaşa mahallelerinde 1 olmak üzere Van´daki toplam vaka sayısı 390’a yükseldi. Şu an yoğun bakımda olan 3, entübe olan 1, taburcu olan 217 ve vefat eden hasta sayısı 8’dir."

DHA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER