Bağdat'ta 'otobüs lokanta'

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Ebu Macid, eski model otobüsü lokantaya dönüştürerek, halka yemek hizmeti sunuyor.

F5HABER F5HABER
Bağdat'ta 'otobüs lokanta'

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezi Karrada bölgesinde yol kenarına park edilen ve "Muhenned Yiyecek" adı verilen seyyar lokantada her gün akşam 19.00'dan sonra gecenin geç saatlerine kadar Bağdatlı ve kent dışından gelen müşteriler ağırlanıyor.

Seyyar lokantada daha fazla müşteri ağırlamak için otobüsün üstüne ek kat yaptıran Ebu Macid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Lokanta için kiralayabilecek uygun yer bulamadım. Otobüsün 5 yıl boyunca atıl şekilde terk edildiğini görünce sahibinden satın alıp buraya getirdim. Tüm iç ve dış bakımını yeniden yaptım." dedi.

Daha fazla müşteri ağırlayabilmek için otobüse teras kat yaptırdığını ifade eden Ebu Macid, "Giriş katta aile, üst katta da gençleri ağırlıyoruz. Gençler üst kata yaptırdığımız merdivenle çıkıyor. Aileler olmadığı zaman gençler giriş katı kullanabiliyor. Otobüsün içerisinde klima ve ışıklandırma sistemi de bulunuyor. Otobüsün içerisinde ayrıca 9 güvenlik kamerası da var." diye konuştu.

"Üniversite öğrencileri otobüsü kiralıyor"

"Bağdat'ın seyyar lokantası, park edildiği yerde müşterilere hizmet vermekle yetinmiyor." diyen Ebu Macid, "Üniversite öğrencileri, mezuniyet törenlerinde otobüsü kiralıyor ve kampüste yemek ziyafeti veriyorlar." bilgisini verdi.

SONRAKİ HABER