Bakan Kurum’dan son dakika Salda Gölü mesajı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün doğal güzelliğini koruyacağız, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Burada tek bir çivi dahi çakılmaması için bu projeyi gerçekleştiriyoruz." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Kurum’dan son dakika Salda Gölü mesajı

Kurum, Salda Gölü çevresine yapılacak Millet Bahçesi'nin gölün doğal güzelliklerine zarar vereceği iddialarına ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin Maldivleri" olarak nitelendirilen doğa harikası Salda Gölü ile ilgili asılsız ve gerçekleri çarpıtan iddialarla kamuoyunun yanıltıldığını belirten Kurum, "Tabiat varlıklarımız bizlere emanettir. Bu güzelliklerimizi gelecek kuşaklarımız için muhafaza etmeliyiz. Biz Salda'ya dokunmuyoruz, bilakis Salda Gölü'nün korunması, doğal güzelliklerinin muhafaza edilmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurum, göl ve çevresinin 1989'da "1. ve 2. Derece Doğal Sit Alanı" olarak belirlendiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER