Adalet Bakanı: Darbecilerden hesap soran bir Türkiye var

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası açılan Genelkurmay Çatı Davası’yla ilgili, hak edenin hak ettiği cezayı aldığı bir yargılama yapıldığını belirterek, “Türk yargısı büyük bir hukuk örneği ortaya koymuştur. Darbecilerden hesap soran bir Türkiye vardır. Türkiye’de hiç kimse demokrasiyi, milli iradeyi ortadan kaldıramayacak, şehitlerimizin ruhunu incitemeyecek” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Adalet Bakanı: Darbecilerden hesap soran bir Türkiye var

Yargıtay Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi işbirliği ile hayata geçirilen “Yargıtay’ın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi”nin açılışı dün Ankara’da bir otelde düzenlenen törenle yapıldı. Adalet Bakanı Gül, açılış sonrası gazetecilerin davayla ilgili soruları üzerine şöyle dedi:

“Bizim tek bir borcumuz var; adalet ve bu yerine getirilmiştir. Türk milleti adına karar veren Türk yargısı sanık sayısı fazla olmasına rağmen, savunmalara riayet ederek bir sonuca varmıştır. Bizler için, Türk milletinin bir ferdi olarak Türk yargısının verdiği bu karar, bu anlamıyla çok önemlidir. Darbeciler yargılanmıştır ve mahkeme hukuk çerçevesinde yargılamayı yapmıştır. Darbecilerin ortadan kaldırmaya çalıştığı anayasa, hukuk yine bugün onlar için uygulanmış ve hak edenin hak ettiği cezayı aldığı bir karar, yargılama olmuştur.”

BERGER: YRS HAYATİ ÖNEMDE

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER