için kaldı

Şehit cenazesine katılan otobüslerin kamera kayıtları sistemden silindi

SİVAS'ta kullandığı halk otobüsü ile izinsiz olarak hattan çıkıp şehit cenazesine yolcu taşıdığı için encümen kararı olmaksızın şoförlükten yasaklandığını öne süren 37 yaşındaki Atakan Bek, belediyenin araç içinden montajlı görüntüleri yayınladığını, o güne ait sistemdeki diğer kayıtları sildiğini belirterek şikayette bulundu.

F5HABER F5HABER
Şehit cenazesine katılan otobüslerin kamera kayıtları sistemden silindi

SİVAS'ta kullandığı halk otobüsü ile izinsiz olarak hattan çıkıp şehit cenazesine yolcu taşıdığı için encümen kararı olmaksızın şoförlükten yasaklandığını öne süren 37 yaşındaki Atakan Bek, belediyenin araç içinden montajlı görüntüleri yayınladığını, o güne ait sistemdeki diğer kayıtları sildiğini belirterek şikayette bulundu.

Şırnak'ta geçen hafta şehit düşen polis memuru Muhammet Onur Demir'in pazar günü yapılan cenaze törenine bazı halk otobüsleri araçları ile izinsiz katıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında, kendisinden istenen savunmayı Facebook'ta paylaştığı için Sivas Belediyesi Ulaşım Koordinatörü Erdoğan Yuvacı'nın kararıyla şoförlük yapması yasaklanan Atakan Bek ile ilgili Sivas Belediyesi, dün cenaze namazı öncesinde otobüsün içerisindeki kamera kayıtlarının bir bölümünü montajlı olarak yayınladı. 'Yalancının mumu' açıklamasıyla birlikte 9 Ağustos Pazar günü 12.02- 12.33 saatleri arasını gösteren montajlanmış 2 dakika 10 saniylelik görüntülerde şoförün konvoydan ayrıldığı, cenazeye katılmadığı öne sürülürken şoförün hareket halindeyken yolda gördüğü bir arkadaşına yönelik 'Kahveye kaçta geleceksiniz' şeklinde sloganlı görütüsünü yayınlararak şehitler ile dalga geçildiği ileri sürüldü. Görüntüleri izledikten sonra, 12.33'ten cenazenin definine kadar geçen süredeki kamera kayıtlarını da isteyen şoför Atakan Bek, kendisini yalancılık ile suçlayan belediye hakkında şikayette bulundu.

OTOBÜSLER KAYITLARI SİSTEMDEN ÇIKARILDI

Kentkart kayıt sisteminden olay günü cenaze sonrası araç içi görüntülere ulaşmak isteyen şoför Atakan Bek, sisteme girdiğinde cenazenin toprağa verildiği 9 Ağustos tarihinde kendi kullandığı otobüs ile cenazeye izinsiz katılan diğer otobüslerin saat 12.10 ile 14.13 arasındaki kayıtlarının sistemde olmadığını fark etti. Bek, şöyle dedi:

"Kentkart'ın sitesinde bütün araçların kayıtları dururken o günkü cenazeye katılan bütün araçların kamera cenazeye katılım saatindeki kayıt görüntüleri silinmiş. Benimle beraber cenazeye katılan bütün araçların 12.35'den, yani öğle namazından sonraki hiçbir kamera kayıtlarına ulaşamadık. Sivas Belediyesi'nin korkmadığı birşey varsa, yalancının mumu yatsıya kadar yandıysa 12.35'den sonraki cenazeye katılan bütün araçların kamera kayıtları neden silindi? Neden ulaşamıyoruz. Normal şartlarda görevdeki 249 aracın görüntüsüne buradan ulaşılıyordu. Cenazeye gitmeyen bütün araçların kamera kayıtlarına ulaşırken, cenazeye katılan araçların görüntüleri silinmiş vaziyettedir. Sadece o güne ait görüntüler neden silindi. Görüntüler verilsin, nerede olduğumuz ortaya çıksın."

"DALGA GEÇMEDİM"

Dağıtılan görüntülerde yer alan ve eleştirilere neden olan slogan halinde söylediği "Kahveye kaçta geleceksin" sözlerine değinen Bek, "Oradaki telaffuz ettiğim kelimeler arkadaşımla baş başa, etrafta hiçbir vatandaş olmadan bire bir konuştuğum bir durumdur. Akşam nereye gideceğimizi sesli bir şekilde söylemişimdir. Bu hiçbir propaganda değildir. Akşam kaçta gideceğiz şeklinde yüksek sesle söylediğim birşeydir. Şehitlerle dalga geçmek gibi bir durum asla söz konusu değildir" diye konuştu.

Sivas Belediyesi'nin yönlendirmesiyle olayla ilgili kendisine tek kelime soru sorulmadan, tek taraflı yayınlar yapıldığını ve küçük düşürülmeye çalışıldığını iddia eden Bek, "Biz bu görüntüleri mahkeme aracılığı ile ortaya çıkaracağız. O gün bizim nerede olduğumuz, cenazeye katılıp katılmadığımızı herkes görecek. Tek taraflı yayın yapan kuruluşlara da maddi ve manevi tazminat davası açacağım" ifadelerini kullandı.

Sivas Belediyesi taleplere rağmen 12.33'den 14.00'e kadar olan otobüs içi kamera kayıtlarını gazetecilere vermedi.

(DHA - Yasin KIRAS)
SONRAKİ HABER