Hong Kong'da göstericiler kamu binaları önünden çekildi

Hong Kong'da, parlamentoda zanlıların Çin'e iadesini kolaylaştıran yasal düzenlemenin askıya alınması kararını yeterli bulmayıp tasarının tamamen iptali dahil 4 talepte bulunan protestocular, taleplerine cevap gelmemesi sebebiyle kamu binaları önünden ayrıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hong Kong'da göstericiler kamu binaları önünden çekildi

Gece yarısından itibaren emniyet güçleri protestocuların yollara yerleştirdikleri barikatları toplarken, sokaklarda yalnızca slogan atan birkaç genç protestocunun kaldığı ve trafiğin normal akışına döndüğü belirtildi.

Emniyet güçlerince yapılan açıklamada, yaralanan dokuz kadın ve dört erkek personelin, gösteriler sırasında "ciddi bir gecikmeyle" hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Açıklamada, bu kişilerin nasıl yaralandığına dair bir bilgi verilmedi.

Kamu binaları ve polis merkezlerinin önünde toplanan göstericilerin, maske taktıkları ve güvenlik kameralarınca görüntü alınması ihtimaline karşı kendilerini gizledikleri aktarılmıştı. Göstericilerin, kamu binalarının camlarına yumurta attığı ve duvarlarına yazılar yazdıkları belirtilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER