için kaldı

Bakan İslam: Hedeflerimizden biri, ibadethanelerimizi engellilerin ibadetleri için erişilebilir hale getirmek

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği tarafından 18 ülkeden temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen 'Uluslararası 2. Kabartma Kur'an Konferansı'na katıldı. İslam Araştırmaları Merkezi'nin Üsküdar'daki merkezinde yapılan ve görme engellilerin islamı kaynağından öğrenmelerini amaçlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Ayşenur...

F5HABER F5HABER
Bakan İslam: Hedeflerimizden biri, ibadethanelerimizi engellilerin ibadetleri için erişilebilir hale getirmek

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliği tarafından 18 ülkeden temsilcilerin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen 'Uluslararası 2. Kabartma Kur'an Konferansı'na katıldı. İslam Araştırmaları Merkezi'nin Üsküdar'daki merkezinde yapılan ve görme engellilerin islamı kaynağından öğrenmelerini amaçlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Ayşenur İslam, Kabartma Kur'an Konferansı'nın görme engellilerin ilahi ışığa kavuşmaları açısından çok önemli bulduklarını söyledi.

HEDEFLERİ ANLATTI

Bakan İslam, bakanlık olarak görme engellilerin ihtiyaçlarının karşılanması, sorunlarına çözüm bulunması yollarında daima destek olacaklarını ifade etti. Engelli Hakları Uluslararası Sözleşmesi kapsamında engellilere yönelik hizmetleri düzenlediklerini kaydeden İslam, "Şu ana kadar yaptıklarımıza ilave olarak en azından görme engelli arkadaşlarımıza dini ibadetlerini daha büyük bir huzurla ve konforlu bir şekilde yerine getirebilmeleri için camilerimizde gizli yolu olan halıların kullanılması, çok katlı camilerimizde engelli asansörlerinin bulunması, tekerlekli sandalyelerimizin camilere entegre edilmesi ve bütün camilerde kabartma Kuran-ı Kerim bulundurulması gibi bir takım eksiklerimizi inşallah önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Tüm ibadethanelerimizi bu şekilde engellilerin ibadetleri için erişilebilir hale getirmek önemli hedeflerimizden biridir" diye konuştu.

"KURAN-I KERİM'İ GÖRME IŞIĞI KONUSUNDA BİR ENGELLERİ OLMAMALARI GEREKİR"

İslam, "Görme engelli arkadaşlarımızın tamamen ya da kısmen ışığı görme konusunda bir engelleri olabilir ancak Kuran-ı Kerim'i görme ışığı konusunda bir engelleri olmamaları gerekir. Onun için bu konferansı çok değerli buluyoruz. O ışık gönüllerimizi, ruhlarımızı, aydınlatan ve hepimizin muhtaç olduğu bir ışıktır" dedi.

"GÖRME ENGELLİ MÜSLÜMANLARIN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI GİBİ KONULARIN ELE ALINMASINI UMUYORUM"

Bakan İslam konferans ile ilgili olarak şunları söyledi; "Konferansta dünyanın farklı yerlerinde kabartma Kuran-ı Kerim basımı ve eğitimi veren kuruluşlar arasındaki koordinasyonun sağlanması, katılımcı kuruluşlar arasındaki kabartma Kuran-ı Kerim'in basımında kullanılan teknolojilerin değerlendirilmesi, evrensel bir kabartma Kur'an oluşturulması ve internet üzerinden bu sistemin ulaşılır hale getirilmesi, görme engelli müslümanların ihtiyaçlarının karşılanması gibi konuların ele alınacağını umuyorum."

GÖRME ENGELLİLERİN DİNİ İHTİYAÇLARININ GİDERİLMESİ TARTIŞILACAK

(DHA - Enver ALAS)
SONRAKİ HABER