için kaldı

Damat gelini ’mehter takımı’ ile aldı

Son günlerde yaşanan terör olaylarından etkilenen bir damat, Gaziantep'ten Adana'ya gelin almaya mehteran takımıyla geldi. Damadı mehter takımıyla kapının önünde gören gelin ise, bu sürpriz karşısında şok oldu.

F5HABER F5HABER
Damat gelini ’mehter takımı’ ile aldı

Son günlerde yaşanan terör olaylarından etkilenen bir damat, Gaziantep'ten Adana'ya gelin almaya mehteran takımıyla geldi. Damadı mehter takımıyla kapının önünde gören gelin ise, bu sürpriz karşısında şok oldu.

1.5 ay içinde bölücü terör örgütü PKK'nın yaptığı hain saldırılarda yaklaşık 60 asker, polis ve korucunun şehit olmasının etkisi vatandaşın düğününe de yansıdı. Gaziantepli 26 yaşındaki İbrahim Aslanyürek, gönlünü Adanalı Aslıhan Gül'e (23) kaptırarak bundan 1 yıl önce nişanlanıp bu yıl ağustos ayında da evlenmeye karar verdi.

Çift, Adana'da kına gecesini yaptı. Sıra damadın gelini Gaziantep'ten, Adana'ya gelerek gelini almasına geldi. Damat Gaziantep'ten gelirken hem geline sürpriz yapmak hem de son günlerde yaşanan terör olaylarında birlik beraberliğe atıfta bulunmak için Gaziantep'ten Adana'ya mehter takımıyla geldi.

DAMAT MEHTERİN ÖNÜNDE YÜRÜDÜ

Damat, kız evine yaklaştığında mehter takımını araçtan indirip kendisi de başına geçip eline de üzerinde 3 hilal olan bayrağı alarak marşlar eşliğinde gelinin evine yürümeye başladı. Bu arada evde heyecanla bekleyen gelin marş seslerini duyarak merak edip balkona çıktı. Damadın en önde mehter takımıyla geldiğini gören gelin bir an şaşırıp daha sonra kendisine sürpriz yapıldığını anlayarak o da ritme ayak uydurup alkışlamaya başladı.

Damat yürüyerek evin önüne kadar geldi, mehter takımı marşlar çaldı. Damat daha sonra arkasında 3 hilal bayrakla eve girip gelini dışarı çıkardı. Burada gelin gelenek gereği bir vazoyu yere atıp kırdı. Daha sonra ise ailesiyle vedalaştı. Veda sırasında gelin gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra gelin ve damat mehter takımının önüne geçerek gelin arabasına kadar marşlar eşliğinde yürüdü. Ardından çift gelin arabasına binerek Gaziantep'e doğru yola çıktı.

Damat İbrahim Aslanyürek, "Ülkemizin zor günlerinde milli duyguları biraz daha kabartmak ve farklı bir ambiyans için böyle bir şey yaptım. Buraya gelin almaya geldik" dedi.

Gelin Aslıhan Gül ise sesi duyup balkona çıktığında mehter takımını görünce çok heyecanlandığını söyleyerek, "Ben normalde davul zurna ile geleceklerini biliyordum ama böyle görünce duygulandım çok heyecanlandım bana sürpriz oldu" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER