Türk milli okçular dünya şampiyonasında derece bekliyor

Ünsal TURAN, Kopenhag-DHADanimarka'nın başkenti Kopenhag'da başlayan Dünya Okçuluk Şampiyonası'na katılan Türk Milli Okçuluk Takımı derece bekliyor. 33 ülkeden 661 sporcunun katıldığı müsabakalara Türkiye'den toplamda 12 sporcu katılıyor. Milli takımlar sorumlusu Emre Özdemir, okçuluk milli takımının çok sayıda başarıya imza attığına dikkat çekerek, Danimarka'daki müsabakalardan da derece...

F5HABER F5HABER
Türk milli okçular dünya şampiyonasında derece bekliyor

Ünsal TURAN, Kopenhag-DHA

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da başlayan Dünya Okçuluk Şampiyonası'na katılan Türk Milli Okçuluk Takımı derece bekliyor. 33 ülkeden 661 sporcunun katıldığı müsabakalara Türkiye'den toplamda 12 sporcu katılıyor. Milli takımlar sorumlusu Emre Özdemir, okçuluk milli takımının çok sayıda başarıya imza attığına dikkat çekerek, Danimarka'daki müsabakalardan da derece beklediklerini söyledi.



2 Ağustos'a kadar sürecek müsabakaların, aşırı rüzgar ve kötü hava şartları nedeniyle zorlu geçeceğini belirten Emre Özdemir, Çok büyük katılım var. İlk defa 33 ülkeden okçular katılıyor. Biraz heyecanlıyız ama biraz da şansımız yaver giderse buradan dereceye girerek madalyalarla dönmek istiyoruz. Milli takım 12 sporcu ile katılıyor. Bayanlarda 3 makara yay, 3 klasik yay, erkeklerde aynı şekilde 3 makara ve 3 klasik yay ile toplam 12 sporcu ile ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Türkiye Okçuluk Federasyonu bize yeterli derecede destek oluyor. Örneğin Temmuz ayında B takımımız, ABD'de yapılan Gençler dünya şampiyonasında ev sahibi takımı yenerek dünya şampiyonluğunu ülkemize götürdük. İnşallah burada büyüklerde de aynı başarıyı bekliyoruz dedi.



MEDYANIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR



İzmir Karşıyaka Kulübü okçusu Emre Elmaağaçlı, iki yıldır çok özenle çalışıyoruz. Dünya sıralamasında çok önemli bir yere geldim. Şu anda 13'üncü sıradayım. Buraya gelmeden önce Hollanda'da kamp yaptık çok verimli geçti. Oradaki şampiyonada birinci oldum. Aynı zamanda Türkiye rekoru kırdım. Burada daha iyi performans sağlayarak şampiyon olmayı hedefliyorum dedi.



Normalde beden eğitimi öğretmeni olduğunu belirten Emre Elmaağaçlı, Türkiye'de okçuluğun giderek ilerlediğini, katılımcı sporcu sayısının giderek arttığını ve çok sayıda uluslararası başarılara imza atmaya başladıklarını belirterek, Medyadan biraz daha fazla ilgi bekliyoruz. Başarılarımızın duyurusu, daha çok gencin bu spora ilgi duyması ve halkımızın okçuluğu tanıması açısından basının desteğine ihtiyacımız ifadelerini kullandı.



BU GURURU YAŞAMAK HEPİMİZİN HAKKI


(DHA - Ünsal Turan)
SONRAKİ HABER