Bolu'da oryantiring kampı

BOLU'da düzenlenen Oryantiring Gelişim Kampı'na katılar 65 sporcu Aladağ ve Gölköy'deki parkurlarda hedeflenen yönleri buldu.

F5HABER F5HABER
Bolu'da oryantiring kampı

BOLU'da düzenlenen Oryantiring Gelişim Kampı'na katılar 65 sporcu Aladağ ve Gölköy'deki parkurlarda hedeflenen yönleri buldu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun düzenlediği Oryantiring Gelişim Kampı Bolu'da yapıldı. Bolu Belediyesi, Bolu Bağışçılar Vakfı ve bazı firmaların destek verdiği 10 gün sürecek kampa 10-14 yaşları arasında 65 sporcu katılırken, sporcular liselerin yurtlarında konakladılar. Verilen teorik eğitimlerin ardından sporcular, Abant İzzet Baysal Ünivetsitesi Gölköy Kampüsü ve Aladağ'da bulunan spor tesislerindeki alanlarda oluşturulan parkurlarda belirlenen hedefleri bulmaya çalıştı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, "Gelişim kampı programı kapsamında bilgi ve yaş seviyesine göre ayırdığımız çocuklarımıza bölgeye göre teorik bilgiler vereceğiz. Oryantiring sporunu çocuklarımıza aşılayarak verimli bir kamp geçirmeyi hedefliyoruz" dedi. Oryantiring Gelişim Kampı'na destek veren Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram ise, şöyle konuştu:

"Amatör sporcuların desteklenmesi, Bolu'nun çok sayıda spor faaliyetine ev sahipliği yapması ve tabii ki sporcular yetiştirmesi bizler için çok önemli. Özellikle oryantiring sporunun çocuklarımızın sadece bedensel değil, zihinsel ve sosyal becerilerine de olumlu etki yaptığına inanıyoruz."

(DHA - Taner BAYAR)
SONRAKİ HABER