Şehit cenazesine ücretsiz yolcu taşıyan halk otobüsü şoföründen suç duyurusu

SİVAS'ta kullandığı halk otobüsü ile izinsiz olarak hattan çıkıp şehit cenazesine yolcu taşıdığı için otobüs şoförlüğünden men edildiğini ileri süren 37 yaşındaki Atakan Bek, belediye görevlileri ve kooperatif başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu. Sivas Belediyesi ise söz konusu kişinin şehit cenazesi üzerinden vatandaşı kurumlar aleyhine kışkırttığını ifade ederek konuyla ilgili 7 şoförden...

F5HABER F5HABER
Şehit cenazesine ücretsiz yolcu taşıyan halk otobüsü şoföründen suç duyurusu

SİVAS'ta kullandığı halk otobüsü ile izinsiz olarak hattan çıkıp şehit cenazesine yolcu taşıdığı için otobüs şoförlüğünden men edildiğini ileri süren 37 yaşındaki Atakan Bek, belediye görevlileri ve kooperatif başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu. Sivas Belediyesi ise söz konusu kişinin şehit cenazesi üzerinden vatandaşı kurumlar aleyhine kışkırttığını ifade ederek konuyla ilgili 7 şoförden savunma istendiğini açıkladı.

Geçen hafta Şırnak'ta şehit düşen polis memuru Muhammet Onur Demir'in pazar günü yapılan cenaze törenine bazı halk otobüslerinin izinsiz katılması nedeni ile başlatılan soruşturma kapsamında, istenen savunmayı Facebook'ta paylaştığı için şoförlükten men edilen Atakan Bek, konuyu yargıya taşıdı. Konunun basına yansımasından sonra gelen tepkiler üzerine belediyenin geri adım attığını ileri süren Bek, "Ben dahil 22 arkadaşım hakkında savunma istendi. Yayınlanan haberlerden sonra Sivas Belediyesi bu haberi yalanlayarak sadece benimle ilgili işlem yapıldığını duyurdu. Bu doğru birşey değil. Diğer arkadaşlarıma da tutanak tutuldu. Fakat tepkilerden sonra onların tutanağını iptal etmişler. Şu anda sadece ben işten çıkartılmış vaziyetteyim. Bu tutanakların encümen kararına sunulması gerekiyor. Encümenden çıkacak karardan sonra hakkımızda ceza verilecek. Yalnız şöyle bir durum var, ben encüman kararı olmadan işimden çıkartıldım" dedi.

ŞİKAYETTE BULUNDUM

Cenazeye toplam 26 otobüs şoförünün gittiğini belirten Bek, "Bunlardan 4'ü izinde olduğu için işlem yapılmadı. Biz 22 arkadaş hattan araçları çekerek gittik. Önceki gün ve dün savunma alındı, fakat yalanlıyorlar. Sadece benim men edildiğimi açıkladılar. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına Belediye Ulaştırma Koordinatörü Erdoğan Yuvacı ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman hakkında suç duyurusunda bulundum. Bana hiçbir açıklama yapılmadı. Diğer arkadaşlarım hakkında 10 gün otobüs kullanmaktan men kararı alınmıştı. Ben bu olaya Erdoğan Yuvacı'nın odasında bizzat şahit oldum. Fakat haber yapıldıktan sonra hepsi yalanlandı. Diğer savunmaların hepsi iptal edildi. O arkadaşlar adına seviniyorum, ama benim mağduriyetim ne olacak" diye konuştu.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan konuyla ilgili olararak açıklamada bulunan Sivas Belediyesi olay günü belediyenin Emniyet Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda 5 otobüs tahsis ettiğini belirterek bunun yerine getirildiğini vurguladı. Açıklamada kentte 249 halk otobüsü ile hizmet verildiği belirtilerek, "Vatandaşa hizmet veren otobüsleri hattan çekerek başka bir alana yönlendirmesi mümkün olamaz. Hattan çekilen her araç hat güzergahında yaşayan vatandaşların mağdur olmasını beraberinde getireceği için buna izin verilemez. Söz konusu hatların güzergahında oturan vatandaşlar arasında şehit cenazesine veya hastaneye gitmek isteyen vatandaşların mağduriyeti başka bir şekilde izah edilemez. Bu nedenle şoförlere izin verilmemiştir. İzin verilmemesine rağmen aralarında söz konusu haberde adı geçen Atakan Bek olmak üzere bazı otobüs şoförleri halkı mağdur ederek otobüsleri hattan çekmek sureti ile ortadan kaybolmuşlardır. Söz konusu şahısların şehit cenazesinde veya başka bir yerde olduğu tespit edilememekle birlikte hatlardan çıkan otobüsler nedeni ile seferlerde aksama meydana gelmiştir" denildi.

Olay günü hatlardaki aksama ve vatandaş şikayetlerini değerlendiren Ulaştırma Müdürlüğü ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinin tespiti yapılan 7 otobüs şoföründen savunma istediği belirtilerek, "Savunması istenen şoförlerden 6 tanesi gerekli işlemi yerine getirirken, söz konusu haberde adı geçen Atakan Bek olayı çarpıtarak provoke etmiş ve sosyal medyaya konuyu taşıyarak 'Şehit cenazesine katıldığımız için savunma veriyoruz' ifadesi altında belediyemizi ve Halk Otobüsleri Kooperatifini hedef haline getirmiştir. Vatandaşı kurumlar aleyhine şehit cenazesi üzerinden kışkırtan şahıslar hakkında soruşturma devam etmektedir. Savunması istenen şoför sayısı haberde zikredildiği gibi 22 değil sadece 7'dir" ifadelerine yer verildi.

(DHA - Yasin KIRAS)
SONRAKİ HABER