için kaldı

"Bu yıl büyüme yüzde 6-7 arasında gerçekleşecek"

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu sene sonunda ümit ediyorum ki büyüme oranımız yüzde 6-7 arasında bir yerde gerçekleşecektir" dedi.

F5HABER F5HABER
"Bu yıl büyüme yüzde 6-7 arasında gerçekleşecek"

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu sene sonunda ümit ediyorum ki büyüme oranımız yüzde 6-7 arasında bir yerde gerçekleşecektir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün geldiği İngiltere'nin başkenti Londra'da resmi temaslarına devam ediyor. Başbakan Yıldırım, temasları kapsamında Intercontinental otelde İngiliz yatırımcılarla çalışma kahvaltısına katıldı. Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada, Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son 2 yıl içerisinde gözle görülür bir şekilde olumlu yönde geliştiğini belirten Yıldırım, Birleşik krallık Türkiye'nin ikinci en büyük ihracat gerçekleştirdiği ülke.Geçen yıl itibariyle ikili ticaret hacmimiz 17 milyar doların üzerine çıktı. Bu esasen daha önce hedeflediğimiz 20 milyar dolara oldukça yakın bir rakam" dedi.

"
BİRLEŞİK KRALLIK ŞİRKETLERİ, SON 15 YILDA ÜLKEMİZE 10 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPTI"

Yıldırım, Türkiye'de yatırım yapan şirketlerin menşei neresi olursa olsun Türkiye şirketi olduğunu ifade ederek, "
Bizim şirketlerimizden farklı bir konumları yoktur. Biz bu anlayışla bütün şirketlerimizin sorunlarına beklentilerine cevap veriyoruz. Sayıları 3 bini geçmiş Birleşik Krallık şirketleri, son 15 yılda ülkemizde yatırdıkları 10 milyar dolar bir yatırım miktarıyla Türk ekonomisine önemli katkı sağlıyorlar. Ayrıca şirketlerin kendi geleceği bakımında da büyük fırsatlara sahip durumdalar" diye konuştu.

"
BİR YILDA ÜRETİLEN TOPLAM GAYRİ SAFİ HASILA 30 TRİLYON DOLAR"

Türkiye'den 4 saatlik bir uçuşla 60'a yakın ülkeye erişilebileceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, "
Aynı zamanda da bir buçuk milyar insanın yaşadığı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Bu coğrafyada bir yılda üretilen toplam gayri safi hasıla 30 trilyon dolar civarında. Bunu anlatmamdaki sebep, çok dinamik bir coğrafyada yer alıyoruz. Türkiye'ye yapılacak yatırım, Türkiye ile sınırlı değil. Etrafında büyüme hırsı olan büyüme azmi olan bir çok ülkeye de yapılmış yatırım anlamı taşıyor" dedi.

"
TÜRK EKONOMİSİ YILIN İLK YARISINDA YÜZDE 5'İN ÜZERİNDE BÜYÜDÜ"

Türkiye ekonomisinin dinamik yapıya sahip olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "
Türkiye ekonomisi, dinamik bir yapıya sahip. 2016 hain darbe girişimine rağmen, hemen akabinde 3. çeyrekte yüzde 5'e yakın küçülen ekonomimiz, yılın sonunda toplamda yüzde 3.2 büyümeyi başarmıştır. 2017 yılı için felaket senaryoları üretilmesine rağmen, Türk ekonomisi yılın ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde büyümeyle Çin ve Hindistan'dan sonra 3.sırada yer almıştır. Bu sene sonunda ümit ediyorum ki büyüme oranımız yüzde 6-7 arasında bir yerde gerçekleşecektir" şeklinde konuştu.

"
TÜRKİYE'DE KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİR 15 YILDA 3 KAT BÜYÜDÜ"

İşsizliğin küresel bir sorun olduğuna değinen Yıldırım, "
İşsizliğin tedbiri, sadece yatırımlarla değil, aynı zamanda istikrarın ve güvenin tesis edilmesiyle ilgilidir. Yatırımcı için en önemli şey öngörülebilirliktir. Geleceğe yönelik planlarını yapabilmesidir.Bu hedefe doğru Türkiye, son 15 yılda tam istikrar ve güvene sahip bir iktidarla yönetilmektedir. O bakımdan Türkiye, gayri safi hasılası 15 yılda 3 kat büyümüştür. Kişi başı milli gelir 3 kat büyümüştür. Ülkemizin OECD ülkeleri ve G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum . Türkiye, küresel krizin başladığı 2008'den bu tarafa dünyada gerçekleştirilen 10 mega projeden 6'sını yapan bir ülke olmuştur" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER