için kaldı

Başpehlivan Balaban: Bu yıl da hedefim altın kemeri yeniden kuşanmak

KIRKPINAR Yağlı Güreşleri Başpehlivanlarından İsmail Balaban bu yıl da hedefinin altın kemeri yeniden kazanmak olduğunu söyledi. Bu yıl 654'üncüsü düzenlenecek ve 24 Temmuz Cuma günü başlayacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne'ye gelen ve hazırlıklarını Şükrüpaşa Atletizm sahasında sürdüren başpehlivan İsmail Balaban, geçen yıl Kasım ayından bu yana...

F5HABER F5HABER
Başpehlivan Balaban: Bu yıl da hedefim altın kemeri yeniden kuşanmak

KIRKPINAR Yağlı Güreşleri Başpehlivanlarından İsmail Balaban bu yıl da hedefinin altın kemeri yeniden kazanmak olduğunu söyledi.
Bu yıl 654'üncüsü düzenlenecek ve 24 Temmuz Cuma günü başlayacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde Edirne'ye gelen ve hazırlıklarını Şükrüpaşa Atletizm sahasında sürdüren başpehlivan İsmail Balaban, geçen yıl Kasım ayından bu yana aralıksız antreman yaptığını söyleyerek, "Güzel bir hazırlık dönemi geçirdim. Antrenman ve havaya alışmak için Edirne'ye bir hafta önceden geldim" dedi.
"BU YIL DA HEDEFİM ALTIN KEMERİ YENİDEN KUŞANMAK"
Başpehlivanlığı 2013 yılında ilk kez kazandığını ve hedefinin bu yılda altın kemeri takmak olduğunu anlatan Antalyalı pehlivan Balaban, "Geçen yıl finale kadar gelmeyi başardım. İlk turdan itibaren çok zorlu rakiplerle güreştim ve finale kadar geldim. Çok yorgun düşmüştüm. Finale çıkıp maçımı yaptım ama maalesef kaybettim. Geçen yıl Kırkpınar'da ikinci oldum. Bu yıl da hedefim altın kemeri yeniden kavuşmak. Çalışmalarımızı yaptık. Tekrar altın kemeri kuşanıp er meydanından mutlu bir şekilde ayrılıp Antalya'ya, hemşerilerime, sevenlerime altın kemeri armağan etmek istiyorum.”dedi.
"YAĞLI GÜREŞLER GERÇEKTEN ÇOK ZOR BİR SPOR"
İsmail Balaban, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen güreşleri de değerlendirerek "Yağlı güreşler gerçekten çok zor bir spor. Bir gün önce üç tane maç yaptıktan sonra ertesi günde vücudun toparlanması zor oluyori. Çeyrek finalde Osman Aynur'la karşılaştım. Onunla çok zorlu bir müsabaka yaptım. Onu yendim. Yarı finale kaldım. Yarı final de çok zorlu müsabakaydı. Finalde ayakta duracak halim kalmamıştı" şeklinde konuştu.
54 BAŞPEHLİVAN GÜREŞECEK
Bu yıl Kırkpınar'da 54 başpehlivanın güreşeceğini ve her birinin ciddi rakipler olduğunu kaydeden Balaban, "Şu iyidir bu kötüdür diyemem. Hepsi de ayrı bir kalite. Rakibim kim olacağı değil de inşallah finale gelirim birinci olurum. Kim olursa olsun. Tek istediğim altın kemeri sevenlerime armağan etmek. Bu yıl gerçekten çok güzel maçlar olacağına inanıyorum." diye konuştu.
"DOPİNG OLAYI ÜZÜCÜYDÜ"
İsmail Balaban, 2013 yılında başpehlivanlarda doping çıkmasını değerlendirirken, "2013'te sadece güreşte değil bütün branşlarda doping olayıyla karşılaştık. Tabii ata sporu yağlı güreşte böyle olayların olması üzücü. İnşallah bir daha böyle olaylarla karşılaşmayız diye ümit ediyorum." dedi.

(DHA - Ali Can ZERAY)
SONRAKİ HABER