için kaldı

YÖK diplomaları sorgulayacak

-YÖK, ''diploma sahteciliği''ni önlemek için yükseköğretimde alınan diplomaların sorgulanabileceği yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

F5HABER F5HABER
YÖK  diplomaları sorgulayacak

ANKARA (AA) - YÖK, "diploma sahteciliği"ni önlemek için yükseköğretimde alınan diplomaların sorgulanabileceği yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Diploma Sorgulama Sistemi"nin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki yeni yönetimin oluşturmak istediği büyük veri tabanının parçası olarak planlandığı belirtildi.

Çalışma sonlandığında, Türk yükseköğretim sisteminde alınan tüm diplomaların YÖK'ün oluşturacağı bu sistemde toplanmış olacağı vurgulanan açıklamada, sistemin diploma sorgulaması yapmak isteyen devlet kurumlarına açık olacağı kaydedildi.

Diploma Sorgulama Sistemi'ne yurtdışında alınan tüm denkliklerin de dahil edileceği belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Yükseköğretim kurumlarımızın geçmişe yönelik verdiği diplomaların da sisteme girilmesi ile bu konuda geriye yönelik sorgulamaların da yapılabilmesi mümkün olacaktır. Bu sistemin oluşturulmasının, yükseköğretimin planlanmasına katkısının yanı sıra diploma sahteciliğini önlemede de yararı olacaktır."

SONRAKİ HABER