için kaldı

Yaşam Merkezi'nde hayata sarıldılar

- Eskişehir'de faaliyet gösteren "Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi"nde ücretsiz hizmet verilen 40 engelli, drama, ebru, cam, kumaş ve ahşap boyama, halk oyunları, tasarım eğitimleri alıyor.

F5HABER F5HABER
Yaşam Merkezi'nde hayata sarıldılar

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Engelliler Sosyal Yaşam Merkezinde teorik eğitimin yanı sıra drama, ebru, cam, ahşap ve kumaş boyama, halk oyunları, tasarım dersleri alan engelliler, el işi ürünlerini sergileyip konserler vererek toplumsal yaşama adapte oluyor.

Merkezin yöneticisi Şengül Dolmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepebaşı Belediyesinin himayesinde açılan merkezde 40 engelliye ücretsiz hizmet verildiğini söyledi.

Eğitim alanların yanı sıra düzenledikleri etkinliklere katılan misafir öğrenciler de bulunduğunu belirten Dolmuş, "Merkezimizde çocuklarımız, Türkçe, İngilizce, matematik, drama, öz bakım ve materyal tasarım eğitimi alıyor" dedi.

Cam ve kumaş boyama, ebru dersleri verilen bir resim atölyesi bulunduğunu anlatan Dolmuş, bazı kursiyerlerin şiir ve kompozisyon yazdığını dile getirdi.

Bir öğrencinin şiirlerinden oluşan kitap hazırlıklarının sürdüğü bilgisini veren Dolmuş, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin çoğu buraya başladığında içine kapanıktı. Şimdi kendilerini çok rahat ifade edebiliyorlar ve sosyalleştiler. Halk oyunları ekibi ve koro oluşturduk. Öğrencilerimiz, el işi çalışmalarını kentin farklı kültür merkezlerinde sergiledi. Konser verdik, ritm grubu kurmak için çalışmalara başladık. Tiyatro ekibimizi kuracağız. Ekipteki çocuklarımız oyunları hem yazacak hem oynayacak. Gelişimleri gayet güzel. Aileler de bu durumdan oldukça memnun. Burada bir psikoloğumuz da var. Bu sayede çocuklarımız ve aileleriyle terapiler yapıyoruz."

Dolmuş, merkezdeki eğitimlerden alınan verimin artırılmasının, ailelerin, çocuklarıyla ilişkilerindeki tutarlı davranışlarıyla pekişeceğini vurguladı.

Merkezdeki süreçler tamamlandığında öğrencilere ailelerinin tutarlı davranmasının, eğitimin verimliliği için çok önemli olduğuna işaret eden Dolmuş, "Ailelerden en büyük isteğimiz; çocuklarıyla ilişkilerinde tutarlı davranışlar sergilemeleridir. Anne ve babalarımız, çocuklarına engelli gibi değil de sağlıklı birey gibi davranır ve daha sabırlı olursa bu çocuklarla gerçekten çok yol katedebiliyoruz. Sadece sabırlı, güleryüzlü olmaları gerekiyor" ifadesini kullandı.

SONRAKİ HABER