için kaldı

Üsküp'ün sokak müzisyenleri

Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün en işlek yerlerinde, Arnavutça, Türkçe, Bulgarca, Makedonca ve Romence müzik yapan "Peri" isimli grup, halkın ve turistlerin ilgisini çekiyor.

F5HABER F5HABER
Üsküp'ün sokak müzisyenleri

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün en işlek yerlerinde, Arnavutça, Türkçe, Bulgarca, Makedonca ve Romence müzik yapan "Peri" isimli grup, halkın ve turistlerin ilgisini çekiyor.

Müziğe duydukları aşkı ve halka açık alanlarda nasıl müziğe başladıklarını AA muhabirine anlatan grubun üyeleri Lea, Kate, Eva ve Filiz, yaptıkları müzikle eşitlik ve dayanışmanın evrenselliğini aktardıklarını söyledi.

Telli ve vurmalı çalgılarla müzik yapan grubun üyelerinden Lea, gruba "Peri" isminin verilmesini fikrinin Filiz'den çıktığını belirterek, müzik yapmak için seçtikleri yere, daha önce sokak sanatını desteklemek için katıldıkları bir projede karar verdiklerini anlattı.

"Dünyanın her yeri bizim sahnemiz"

"Peri" isimli grubun diğer bir üyesi Kate de grubun hayatındaki yerinin çok büyük olduğunu dile getirerek, "Bu dostlar hayatta başıma gelen en güzel şey. Sokakta hayat harika. Çünkü yaptığınız işi herkesle paylaşabiliyorsunuz. Mesela parasız biri de bizi dinleyebiliyor. Beni en çok mutlu eden de bu. Özgürüz ve dünyanın her yeri bizim sahnemiz" ifadesini kullandı.

SONRAKİ HABER