için kaldı

Uluslararası Antalya Film Festivali başlıyor

Avrupa ve Asya'nın en köklü, Türkiye'nin ise en uzun soluklu film festivali olan "Uluslararası Antalya Film Festivali", 52'nci kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

F5HABER F5HABER
Uluslararası Antalya Film Festivali başlıyor

ANTALYA (AA) - LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - Uluslararası Antalya Film Festivali, 29 Kasım-6 Aralık tarihlerinde 52'nci kez sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, yarım yüzyılı aşkın süredir devam eden ve Türkiye'nin en köklü sanat etkinliklerinden olan "Uluslararası Antalya Film Festivali", 101 yıllık Türk sinema tarihinin de önemli bir bölümüne tanıklık etti.

Bu yıl 29 Kasım-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin uluslararası yarışma kategorisinde 10, ulusal yarışma bölümünde ise 12 film yarışacak.

Ulusal yarışma kategorisinde yarışacak filmler ve yönetmenlerin ismi şöyle:

"Arama Moturu-Atalay Taşdiken, Artık Hayallerim Var-Nefin Dinç, Çırak-Emre Konuk, Kalandar Soğuğu-Mustafa Kara, Kümes-Ufuk Bayraktar, Misafir-Mehmet Eryılmaz, Muna-Serdar Gözelekli, Pia-Erdal Rahmi Hanay, Rüzgarın Hatıraları-Özcan Alper, Saklı-Selim Evci, Sarmaşık-Tolga Karaçelik, Takım: Mahalle Aşkına-Emre Şahin."

Festivalde ayrıca, 10 filmden oluşan kısa film seçkisi ile 12 filmden oluşan belgesel film seçkisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

SONRAKİ HABER