Türk ressama New York'tan davet

Tuval üzerinde 15'ten fazla katmanla oluşturduğu yağlı boya eserleriyle tanınan Türk ressam Havva Marta'nın resimleri, sergilenmek üzere New York'taki dünyaca ünlü bir galeriye davet edildi.

F5HABER F5HABER
Türk ressama New York'tan davet

İZMİR (AA) - Tuval üzerinde 15'ten fazla katmanla oluşturduğu yağlı boya eserleriyle tanınan Türk ressam Havva Marta'nın resimleri, sergilenmek üzere New York'taki dünyaca ünlü bir galeriye davet edildi.



Türk ressam Havva Marta, "Şeyler" adıyla Galeri A'da açtığı dokuzuncu kişisel sergisinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resimlerini yapmadan önce okuma ve biriktirme sürecinden geçtiğini, sonra da çok önceden tasarladığı katmanları tuvale aktardığını söyledi.

Katmanların her birinin ayrı bir resim olduğunu, bazen resimlerin yazılar içerdiğini, bir sonraki katmanla resmin değiştiğini anlatan Havva Marta, üslubunu "tümevarım" olarak nitelendirdi.

Çok katmanlı çalıştığı için eserlerinin "taklit edilemez" bulunduğunu belirten Havva Marta, sanat eserlerinin değerini belirleyen ölçütler arasında gösterilen "kopyalanamaz" özelliğinin yurt içi ve yurt dışında sanatseverlerin dikkatini çektiğini söyledi.

ABD'ye davet

Yurt içinde koleksiyonerlerinin olduğunu, yurt dışında da çeşitli galerilere davet edildiğini dile getiren Marta, şöyle konuştu:

"Türkiye'den yurt dışına ulaşmak zor. Ben de bir sanat grubuna dahil olayım, bu sanat merkezine dosya göndereyim diye girişimde bulunmadım. Bir eser değerini bulur diye düşünüyorum. Siz bir şey yapıyorsanız fark edilirsiniz, çok öne çıkmaya gerek yok. İki ayrı galeriden teklif geldi. Sanat menajerim araştırdı. Buradan oraya ulaşabilmek için sponsor ya da maddi desteğe ihtiyacınız var. Yalnız olduğum için kendi kendimi finanse ettim. Kazandığımla resim yapıyor, üretiyorum. Nakliye, sigorta gibi bazı giderleri karşılamak zor olabiliyor."

Ressam Marta, davet aldığı galerilerden birinin de ABD New York'taki ünlü sanat galerisi Agora olduğunu ifade etti.

SONRAKİ HABER